Barcelona

Mas proposa a Esquerra un govern de Junts pel Sí en funcions fins a les eleccions del març

La idea és que l'executiu que ja estava acordat en cas que la CUP decidís investir Mas prengués possessió igualment i, d'aquesta manera, visualitzar unitat fins a les eleccions

Actualitzat

El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha proposat fer un govern de Junts pel Sí que estigui en funcions fins als propers comicis, encara que no s'arribi a cap acord amb la CUP. Poques hores abans de l'última reunió entre JxS i la CUP per buscar un acord que eviti la convocatòria automàtica, dilluns, d'eleccions, Mas ha traslladat aquest plantejament en la reunió de grup que s'ha fet avui, dijous, al matí al Parlament.

Mas dóna per fet que dilluns convocarà eleccions perquè no hi haurà acord amb la CUP i la seva idea és que l'executiu que ja estava acordat en cas que la CUP decidís investir-lo prengui possessió igualment i, d'aquesta manera, visualitzar unitat fins al 6 de març. Els republicans es mostren reticents a acceptar l'oferta de Mas, però prefereixen abordar aquesta qüestió a partir de dilluns i esgotar els terminis per intentar un acord amb els cupaires.

Diputats republicans insisteixen a Mas que faci un pas

En la reunió del grup parlamentari de Junts pel Sí, alguns diputats han pres la paraula per preguntar a títol individual quin marge de maniobra hi ha per aconseguir un acord amb la CUP, insinuant que Mas hauria de fer un pas al costat. Tot i així, la reunió ha acabat sense cap novetat respecte a la posició oficial de Junts pel Sí, de manera que l'actual president en funcions segueix sent el seu candidat.

Més directament, el diputat republicà Gerard Gómez del Moral ha assegurat a "El matí de Catalunya Ràdio" que el president en funcions s'hauria d'apartar en benefici del procés:

"Jo si hagués estat diputat de la CUP, hauria votat a favor d'Artur Mas perquè crec que la independència està per sobre. Jo, si fos Artur Mas, a dia d'avui m'apartaria, si és l'única opció, perquè crec que la independència està per sobre."

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut