Un dels tuits que ha fet Súmate anunciat la reunió amb la CUP
Un dels tuits que ha fet Súmate anunciat la reunió amb la CUP
Barcelona

Súmate es reuneix amb la CUP i proposa Munté de presidenta per desbloquejar la situació

Munté ha negat contundentment aquesta possibilitat i ha dit que no vol ser "moneda de canvi"

RedaccióActualitzat

Expectació davant la que pot ser l'última oportunitat de Junts pel Sí i la CUP de desbloquejar la situació política i evitar les eleccions a Catalunya. Totes dues parts s'han citat per avui, en una reunió de la qual no se sap pràcticament res, amb les entitats sobiranistes com a mediadores. Abans d'aquesta trobada, però, s'han produït moviments que podrien canviar les coses.

L'associació Súmate, integrada dins de la candidatura de Junts pel Sí, ha fet un tuit en què explica que, després d'haver tingut una reunió amb la CUP, posaran sobre la taula una proposta d'acord a la reunió que han de mantenir la CUP, Junts pel Sí i les entitats sobiranistes.

Munté, presidenta; Mas, conseller en cap

La proposta de Súmate consisteix a investir com a presidenta de la Generalitat l'actual vicepresidenta, Neus Munté, i que Artur Mas assumeixi el paper de conseller en cap. L'entitat assegura que la CUP ha donat el vistiplau a aquesta possibilitat. El president de Súmate, Eduardo Reyes, ha dit que no ha perdut l'esperança i ha demanat que imperi "el sentit comú":

"No podem anar a noves eleccions. El que volem tots els de JxSí és anar a la independència sense passar per nous comicis."

Per la seva banda, el portaveu de l'entitat, Joan Solé, s'ha remuntat fins al 1714 per reivindicar la figura del conseller en cap:

"Del 1714 tothom recorda Rafael Casanova però ningú recorda Josep Vilamala, que era el president de Catalunya."

Munté ho rebutja

En una piulada, Munté ha negat contundentment aquesta possibilitat i ha dit que no vol ser "moneda de canvi":

 

Anar al contingut