Barcelona

El ple del Parlament vota la designació dels vuit senadors autonòmics

Ha estat una sessió de tràmit, de pocs minuts, i serà l'última de la legislatura si no es desbloqueja la situació política

RedaccióActualitzat

El Parlament ha votat aquest dijous al matí la designació dels vuits senadors autonòmics que corresponen a Catalunya, en un ple de tràmit que ha durat pocs minuts. Si no s'arriba a un acord d'última hora per desbloquejar la investidura, aquest haurà estat l'últim ple d'aquesta legislatura.

S'han designat, per votació secreta, els vuits senadors que els grups han escollit per representar el Parlament al Senat. Hi hat votat a favor tots els grups de la càmera excepte la CUP, que s'ha abstingut. El resultat concret ha estat de 122 vots a favor i nou abstencions. Per la CUP hi ha faltat Antonio Baños, que dilluns va fer públic que abandonava l'escó, tot i que encara no ha tramitat la baixa.

Alguns dels senadors repeteixen, com l'ex-president José Montilla, proposat pel PSC, o l'ex-conseller Josep Lluís Cleries, de Convergència, i proposat per Junts pel Sí. D'altres són nous, com l'eco-socialista Sara Vilà, que rellevarà l'exconseller Saura, o el president del grup parlamentari popular, Xavier García-Albiol, que pren el relleu de la seva predecessora, Alícia Sánchez-Camacho. La resta de senadors designats són Elisabeth Abad, Mirella Cortès i Bernat Picornell, proposats per Junts pel Sí, i Francesc Xavier Alegre, per C's.

El resultat d'aquesta votació es va tancar a finals de novembre, quan els grups parlamentaris van decidir com es repartirien els senadors. En qualsevol cas, aquests vuit senadors de designació parlamentària podrien representar la cambra catalana al Senat només durant uns mesos, si finalment no s'investeix president i es convoquen noves eleccions. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut