Mantenir els tipus d'interès al 0% fins que calgui, entre els nous estímuls del BCE

Mario Draghi, president del BCE, anuncia un nou paquet de mesures per reactivar l'economia que passen per comprar 20.000 milions d'euros de deute cada mes i encarir el dipòsit dels bancs

RedaccióActualitzat

El president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, ha anunciat aquest migdia les noves mesures del BCE per estimular l'economia. El més destacat és que continuarà sense haver-hi canvis en els tipus d'interès, es mantindran al voltant del zero per cent, però en aquesta ocasió no es fixa un límit temporal per canviar-ho. Es preveu, doncs, que els tipus d'interès continuaran així de baixos durant força temps

Draghi també ha anunciat que torna a posar en marxa el pla per comprar deute públic i privat. A partir de l'1 de novembre el BCE comprarà 20.000 milions d'euros de deute cada mes i ho farà fins que ho consideri necessari. 

Pel que fa als bancs, s'han aprovat noves mesures per penalitzar els que tenen els diners quiets. El BCE vol que el diner corri i per això farà pagar més els bancs que no ho facin i menys els que estiguin donant crèdit.  

 

Pel que fa als bancs, s'han aprovat noves mesures per penalitzar els que tenen els diners quiets

 

Draghi, prudent

Són mesures pensades per contrarestar la frenada de l'economia europea que anuncien alguns indicadors, tal com ha explicat el president del BCE:

"La frenada del creixement reflecteix la feblesa del comerç internacional, en un entorn d'incerteses globals que afecten sobretot la indústria de l'eurozona."


Draghi ha actuat amb prudència davant de les pressions que ha rebut d'alguns països com Alemanya, Holanda o Àustria que consideren que s'està precipitant perquè l'economia encara no dona prou senyals d'esgotament. Les d'avui són de les últimes decisions que prendrà l'italià perquè l'1 de novembre deixarà el seu lloc a la francesa Christine Lagarde.
 

 

ARXIVAT A:
Banc Central EuropeuEconomia de butxaca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut