Manresa

Manresa aprova una moció de CiU alternativa a la de la CUP per informar sobre la menstruació

L'esmena de substitució impulsada per Convergència i Esquerra demana que sigui el Departament de Salut i no l'àmbit municipal el que informi els joves sobre salut sexual

Actualitzat

El ple de l'Ajuntament de Manresa no ha votat finalment la proposta de la CUP sobre la millora de la informació que els joves reben sobre la salut sexual i els mètodes de recollida de sagnat menstrual, com copes menstruals, compreses de roba i esponges marines. En un ple amb una gran expectació mediàtica, el que sí que s'ha aprovat és una esmena de substitució presentada per Convergència i Esquerra que recull, en part, la proposta de la CUP.

En el text, que també recull la possibilitat que s'informi els joves sobre els mètodes alternatius de recollida del sagnat, es demana que sigui un ens dependent del Departament de Salut i no d'àmbit municipal qui formi els joves.

La polèmica generada per l'aposta de la CUP per les copes menstruals i les esponges marines com a alternativa a compreses i tampons ha fet que el ple d'aquest dijous a Manresa hagi tingut un gran seguiment.

Anar al contingut