Una copa menstrual enmig de quatre tampons (http://saloona.co.il/shnot30
Una copa menstrual enmig de quatre tampons (http://saloona.co.il/shnot30
Manresa

La CUP de Manresa proposa que els serveis municipals facilitin alternatives als tampons

Aquest dijous es vota a Manresa una moció perquè la informació per a les joves la doni un servei municipal, moció que ha aixecat força enrenou a les xarxes

RedaccióActualitzat

Una moció del grup municipal de la CUP de Manresa que s'ha de debatre aquest dijous al ple de l'ajuntament de la ciutat s'ha convertit en un tema de debat a internet.

En la moció, titulada "Per a la millora de la vida en l'àmbit de la salut sexual de les dones joves", la CUP de Manresa afirma que "el cicle menstrual està ple de mites", i reclama que s'aposti per "mètodes alternatius de recollida de sagnat: copes menstruals, compreses de roba i esponges marines", perquè, afirmen, "són menys agressives per al cos de la dona i per al medi ambient".

Les mencions a la notícia s'han centrat en aquesta al·lusió als mètodes alternatius, però segons el text de la moció el que la CUP de Manresa demana en concret és que sigui un servei municipal, el SIAD (Servei d'Informació i Atenció a les Dones Montserrat Roig), el que faci els tallers informatius als instituts i mostres dels mètodes alternatius per a les noies.

Per defensar la seva postura, aquest dijous les diputades de la CUP al Parlament han donat suport a la "comissió de feminismes" de la CUP de Manresa amb un article publicat al diari digital "Vilaweb" titulat "Parlem de menstruació, i tu te'n rius?". En l'article han defensat la moció:

"Diuen que volem imposar com han de viure les dones la menstruació. Ens han insinuat que la nostra proposta és fer un pas enrere –'tornar a les compreses de roba!'. Però és tracta de conèixer i reconèixer, de parlar i comparar, d'escollir, canviar i experimentar. Volem deixar enrere l'estigma i el tabú que envolta la menstruació."

Gemma Tomàs, regidora de la CUP de Manresa, ha justificat la moció perquè a les noies sovint només els arriben una part dels mètodes existents a través de mostres comercials:

"Aquestes empreses privades, quan van als instituts, no expliquen tots els mètodes de recollida de sagnat, només expliquen, o si més no, només expliquen exhaustivament tots els mètodes que aquestes empreses produeixen, però es deixen tota la resta, que són menys agressius per al cos, són millors per al medi ambient i són també més barats.

La petició de la CUP proposa que el SIAD faci els mateixos tallers també als nois, per prevenir i evitar actituds masclistes.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut