Milers de persones es manifesten contra el Hard Rock, el Quart Cinturó i l'ampliació del Prat

Manifestació al centre de Barcelona contra diversos macroprojectes, organitzada per entitats ecologistes, socials i sindicals

RedaccióActualitzat

Manifestació al centre de Barcelona aquest dissabte a la tarda de diverses entitats en defensa del territori i contra macroprojectes com l'ampliació de l'aeroport del Prat, el projecte Hard Rock o el Quart Cinturó.

A la marxa hi han participat 10.000 persones, segons les organitzacions convocants. La Guàrdia Urbana ha reduït la xifra fins a les 1.800 persones.

Amb el lema "Defensem la terra, construïm un futur", la marxa ha arrencat a les sis de la tarda a la plaça de Catalunya i acabarà a la plaça de Sant Jaume. Entre els organitzadors hi ha entitats ecologistes, socials i sindicals, a més de partits polítics com En Comú Podem i la CUP.


Els assistents han cridat consignes com ara "Govern culpable" o "Multinacionals, sou criminals".

La manifestació, al seu pas per la Via Laietana
La manifestació, al seu pas per la Via Laietana (Sònia Calvó Carrió)


La CUP i els comuns demanen aturar els macroprojectes

A la manifestació també hi han assistit la CUP i els comuns. A menys d'una setmana del debat i votació final dels pressupostos, el 10 de març, des de la CUP consideren que són poc transformadors. Diuen que no donen resposta a les necessitats del país i que es basen en el suport als macroprojectes, segons el diputat Xavier Pellicer:

"El govern no té cap intenció de donar resposta a les necessitats de la gent el país sinó que el que està fent és destruir el territori, destruir el futur del nostre país i consolidar un model de precarietat per la població".

Els comuns, amb un acord pels pressupostos, tot i que avui han assistit a la manifestació, demanen que s'aturin els macroprojectes, sobretot en un moment "d'emergència climàtica", com ha expressat la presidenta del grup parlamentari, Jéssica Albiach:

"La pregunta no és què estem fent nosaltres aquí, sinó que la gran pregunta és què estan fent el PSC, Junts i Esquerra donant suport a aquest negacionisme climàtic quan el que haurien d'estar fent és protegint a la ciutadania".

Capçalera de la manifestació, aquest dissabte a la tarda a Barcelona
Capçalera de la manifestació, aquest dissabte a la tarda a Barcelona (ACN / Norma Vidal)

 

ARXIVAT A:
Crisi climàticaJocs Olímpics Hivern
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut