Malta permet desembarcar un vaixell amb 40 immigrants a bord, després de 4 dies d'espera
Moment del desembarcament (See Eye Mission)

Malta permet desembarcar l'Alan Kurdi, un vaixell amb 40 migrants a bord

El vaixell de l'ONG alemanya Sea Eye portava 4 dies esperant autorització, mentre que l'Open Arms continua sense port, amb 121 nàufrags a bord

Aitor Álvarez GarcíaActualitzat

Malta ha autoritzat el desembarcament del vaixell humanitari Alan Kurdi, de l'ONG alemanya Sea Eye, amb 40 persones a bord, després de 4 dies d'espera.

El país illenc ha acceptat el desembarcament, que s'ha produït aquest diumenge al matí, després que diversos països de la Unió Europea s'hagin ofert a acollir els migrants. Malta no n'acollirà cap.


"Seguint la petició d'Alemanya, Malta permetrà al vaixell transbordar els seus 40 migrants a vaixells de les Forces Armades malteses i portar-los a port", ha publicat a Twitter el primer ministre, Joseph Muscat.

Muscat també ha assegurat que "el govern alemany i la Comissió Europea es comprometen a distribuir aquestes persones a un nombre de països de la Unió Europea. Cap d'aquests immigrants es quedarà a Malta".


Els 40 migrants va ser rescatats aquest dijous a 55 quilòmetres de Líbia i són originaris de Nigèria, la Costa d'Ivori, Gana, Mali, el Congo i el Camerun. A bord hi ha famílies senceres, tres nens petits i una dona embarassada.

Itàlia va negar el desembarcament, perquè el ministre de l'Interior, l'ultradretà Matteo Salvini, impedeix l'entrada als vaixells d'ONGs de rescat.

Salvini tampoc deixa entrar al vaixell de l'ONG catalana Proactiva Open Arms, que té 121 migrants a bord, rescatats en dues operacions diferents i que segueix sense tenir un port segur.

Aquest dissabte han estat evacuades de l'Open Arms dues dones en avançat estat de gestació i la germana d'una d'elles, que han estat traslladades a terra per part de la Guàrdia Costanera.

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut