Evacuades dues embarassades de l'Open Arms, mentre 121 persones segueixen al vaixell
Una de les dones, un cop evacuada, atesa per un metge.

Evacuen dues embarassades de l'Open Arms, mentre 121 persones segueixen al vaixell

Ximo Puig i Joan Ribó ofereixen el port de València per acollir els migrant de l'Open Arms, com ja es va fer amb el vaixell de rescat Aquarius l'estiu passat

Aitor Álvarez GarcíaActualitzat

La Guàrdia Costanera italiana ha evacuat de l'Open Arms dues dones embarassades en avançat estat de gestació i la germana d'una d'elles. Són de Costa d'Ivori i Nigèria i formen part de les 124 persones rescatades pel vaixell català en dues operacions diferents.

El fundador d'Open Arms, Òscar Camps, ha anunciat aquest matí l'evacuació a través de Twitter:


El primer rescat va ser aquest dijous, quan van salvar 55 immigrants, entre ells, dos nadons bessons i una de les dones embarassades, en avançat estat de gestació, que avui han evacuat.

La segona operació de rescat es va fer en plena nit i els voluntaris de l'Open Arms van rescatar 69 persones, entre ells, dos nens i dues dones embarassades, una d'elles de nou mesos. Els migrants tenien "signes inequívocs de violència patida a Líbia", segons va explicar el màxim responsable d'Open Arms, Òscar Camps.
 

Totes aquestes persones rescatades segueixen esperant al vaixell. El ministre d'Interior italià, Matteo Salvini, manté la prohibició de desembarcar, mentre no hi hagi un oferiment d'altres països europeus per acollir els migrants.

 


Mentrestant, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha ofert els ports catalans perquè desembarquin els migrants rescatats, tot i que Catalunya no té competències en fronteres i per tant no pot prendre aquesta decisió.

 

Mónica Oltra, vicepresidenta de la Generalitat valenciana, també ha expressat la voluntat del seu govern d'acollir els migrants de l'Open Arms. 

 

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut