Skopje

Macedònia decreta l'estat d'emergència a les fronteres davant l'onada de refugiats

Les fronteres del país amb Grècia, al sud, i amb Sèrbia, al nord, estan desbordades per la gran afluència de persones, la majoria refugiats que pretenen travessar el país per continuar el viatge cap al centre i el nord d'Europa

Actualitzat

Macedònia ha decretat aquest dijous l'estat d'emergència en les regions frontereres del sud i el nord, per on en les últimes setmanes han entrat al país milers de refugiats. El portaveu ministerial, Ivo Kotevski, ha afirmat que l'executiu espera que la participació de l'exèrcit serveixi per augmentar "la seguretat de la població a les regions fronteres, així com per garantir el tractament integral i humà dels migrants que transiten pel país".

Les fronteres del país amb Grècia, al sud, i amb Sèrbia, al nord, estan desbordades per la gran afluència de persones, en la seva majoria refugiats que pretenen travessar el país per continuar el viatge cap al centre i el nord d'Europa. Kotevski ha anunciat que el govern macedoni establirà gabinets de crisi per traçar un pla d'acció que permeti gestionar la gran afluència de persones que entren al país.

Segons xifres oficials, més de 40.000 indocumentats han arribat a Macedònia en els dos últims mesos. D'aquests, almenys 1.500 es troben a l'espera de poder travessar el pas fronterer de Grècia, segons informen mitjans locals. La frontera està bloquejada des d'aquest dimecres, de manera que grups d'homes, dones i nens resisteixen a les altes temperatures sense tenir un lloc on allotjar-se ni poder accedir als serveis bàsics.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut