Brussel·les

Augmenten les previsions d'arribada de refugiats a territori europeu per a aquest 2015

El nombre d'immigrants que han arribat a la Unió Europea en els darrers set mesos s'ha triplicat en comparació amb el mateix període de 2014, tal com ha informat l'Agència Europea de Fronteres

Actualitzat

El nombre d'immigrants que han arribat a la Unió Europea en els darrers set mesos s'ha triplicat en comparació amb el mateix període del 2014, tal com ha informat l'Agència Europea de Fronteres (Frontex), que ha precisat que només en el mes de juliol van arribar més persones que en tot el 2013. De fet, el mes passat es van registrar 107.500 arribades a les fronteres de la UE, tres vegades més que en el mateix període de 2014 i el primer cop que se superen els 100.000 immigrants en un únic mes des que el Frontex va començar a fer registres l'any 2008.

Els immigrants arribats a Europa entre el gener i el juliol d'aquest any, majoritàriament a través de les fronteres d'Itàlia, Grècia i Hongria, s'eleva a prop de 340.000 persones, quan en el mateix període de l'any passat se situava al voltant de les 120.000 persones. La majoria d'aquests immigrants són ciutadans de nacionalitat siriana i afganesa.

L'ONU ha alertat que cal un reforç urgent de les infraestructures d'acollida.

Alemanya augmenta la previsió d'arribada de refugiats

L'actual onada migratòria ha fet augmentar les previsions d'arribada de refugiats a territori europeu per aquest 2015. Alemanya és el destí preferit de la majoria de refugiats que aquest estiu no paren de jugar-se la vida per arribar a Europa. El país germànic es prepara per rebre l'èxode de refugiats i immigrants més gran en 70 anys. L'executiu d'Angela Merkel creu que aquest any 750.000 persones demanaran asil polític, quan el mes passat els càlculs eren de 400.000 persones. En tot l'any passat, Alemanya va rebre 202.000 peticions d'asil.

Acord França-Regne Unit

Aquest dijous, França i el Regne Unit signaran un acord per gestionar l'arribada d'immigrants a Calais que volen entrar al Regne Unit. Segons ha anunciat el Ministeri de l'Interior francès, l'acord se centrarà en augmentar la seguretat i la lluita contra les organitzacions que trafiquen amb persones.

A més, el text també inclourà mesures per reforçar el dispositiu d'ajuda humanitària.

Grècia, desbordada

Des de començament d'any, Grècia ja ha rebut 160.000 persones. Només en l'última setmana, però, 21.000 persones han desembarcat a les illes gregues i 8 de cada 10 eren refugiats sirians. L'ONU ha acusat avui el govern grec de falta de lideratge i de no coordinar-se amb les agències internacionals per atendre els refugiats.

Policies a la frontera d'Hongria amb Sèrbia

També aquest dimarts, el govern hongarès ha anunciat que crearà unitats especials de defensa de fronteres, amb milers de policies, que actuaran al sud del país, per on cada dia entren centenars de refugiats provinents de Sèrbia. Al llarg d'aquest 2015, més de 100.000 refugiats han entrat a Hongria de forma il·legal per la frontera amb Sèrbia.

El ministre de Governació hongarès, Janos Lazar, ha dit també que l'executiu preveu modificar la legislació relacionada amb el creuament il·legal de la frontera. A més, danyar la tanca que s'està construint a la frontera podria penalitzar-se amb fins a quatre anys de presó. El govern calcula que aquesta polèmica tanca, de 177 quilòmetres de longitud, s'acabarà de construir a finals de mes.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut