Luis Medina només té 247 euros al banc i no el poden embargar per les comissions a Madrid

El jutge havia ordenat l'embargament dels 400.000 euros que hi havia i ara demana a les acusacions noves mesures

RedaccióActualitzat

Luis Medina Abascal, un dels dos comissionistes als quals la Fiscalia acusa de quedar-se 5 milions d'euros per la venda de material sanitari a l'Ajuntament de Madrid, ha fet desaparèixer 400.000 euros del seu compte bancari.

Ho ha revelat Adolfo Carretero, jutge titular del jutjat 47 de Madrid que porta el cas, que ha demanat a les acusacions que proposin "noves mesures cautelars de caràcter econòmic" contra Medina.


247 euros

Segons l'escrit del jutge a les acusacions, al compte bancari que la Fiscalia va demanar que se n'embarguessin els diners només s'hi han trobat 247 euros.

Una de les acusacions és ara el mateix Ajuntament de Madrid, després que aquest dimarts el jutge l'admetés com a part afectada per exercir l'acusació particular.

Carretero havia ordenat embargar els 400.000 euros, ingressats al banc com a dos bons de 200.000 euros cadascun, i també el veler de luxe que va comprar per 325.000 euros amb els diners de les comissions.

Luis Medina hauria utilitzat la seva notorietat per aconseguir els contractes (Europa Press/Jose Velasco)

Embargaments executats

Segons el mateix Medina, que es va quedar 1 milió d'euros com a comissió per la venda del material sanitari, el veler, que va batejar com a "Feria", el nom del ducat de la família, ja està embargat.

De l'altre comissionista, Alberto Luceño, ja s'haurien embargat pràcticament tots els bens de luxe que es va comprar amb els 4 milions de les comissions que es va quedar.

En concret, una casa que va comprar per més d'un milió d'euros a Pozuelo de Alarcón i una dotzena de cotxes de superluxe pels quals es va gastar més de 2 milions d'euros.

La venda del material sanitari va ser fa dos anys, al principi de la pandèmia, i tots dos van quedar-se més de 60% del preu que va pagar l'Ajuntament de Madrid.

Un any i mig d'investigacions

El cas el va començar a investigar la Fiscalia Anticorrupció el novembre del 2020, i el va revelar el digital eldiario.es a finals de març.

La Fiscalia va denunciar-ho al jutjat de Carretero una setmana després, i el jutge només va trigar un dia a ordenar l'embargament dels bens dels comissionistes.

Aquest dimecres els regidors de Més Madrid a l'Ajuntament de Madrid han retret a l'alcalde José Luis Martínez-Almeida que hagi trigat més d'un any a intentar recuperar els diners.

Luis Medina i Alberto Luceño hauran d'anar a declarar davant del jutge d'aquí a dues setmanes, el 25 d'abril.

 

ARXIVAT A:
CorrupcióCovid-19
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut