Barcelona

Lluís Rabell: "Apleguem moltes sensibilitats. Jo vaig votar 'sí-sí' perquè m'ho demanava el cos"

El candidat de la llista Catalunya Sí que es Pot aspira a "conquerir" la Generalitat per governar en benefici de les classes populars

Actualitzat

Lluís Rabell, candidat de la llista Catalunya Sí que es Pot, ha afirmat que aspira a "conquerir" la Generalitat per "trasbalsar el panorama polític" a favor dels més desvalguts. En la presentació de la seva candidatura, Rabell ha assegurat que el moviment d'esquerres que representa defensa també el dret a decidir de Catalunya.

L'activista ha exposat que la voluntat de superar "la sensació de segrest de les institucions" i de recuperar "les classes socials més perjudicades que han estat expulsades de la vida política" l'han convençut per acceptar ser el candidat de la llista Catalunya Sí que es Pot que impulsen ICV, EUiA, i Podem.

El fins ara president de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) ha defensat que la seva candidatura "aplega persones de moltes sensibilitats" en l'eix nacional i que comparteixen l'objectiu de "construir una àmplia majoria social que faci possible el dret a decidir".

Rabell ha confessat: "Jo vaig votar 'sí-sí' perquè m'ho demanava el cos", i s'ha presentat com una persona acostumada a treballar dins de la diferència, a aplegar diferents sensibilitats. I ha tornat a picar l'ullet a Procés Constituent, i a Teresa Forcades. "Justament per la meva procedència, la incorporació de Procés Constituent és molt desitjada i molt preuada."

"Abans de venir aquí estava parlant amb Teresa Forcades...", ha revelat, i ha assegurat que té "raons molt fundades per ser optimista" sobre la confluència de Procés Constituent a la candidatura perquè la religiosa li ha dit que "vagi com vagi dissabte estem en un camí que farem plegats".

Sobre la resta de noms que confluiran a la candidatura, Rabell ha avançat que la setmana que ve "hi haurà elements concrets sobre com va quallant la proposta".

Preguntat sobre si es quedarà a l'oposició com a diputat quatre anys si no guanyen les eleccions, Rabell ha evitat donar una resposta clara i ha dit que seria fer "política ficció". "Estem construint una eina prou sòlida, cohesionada i amb el projecte prou clar per remoure majories al Parlament", ha insistit.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut