El president de la FAVB, Lluís Rabell, en una manifestació de veïns a la Barceloneta
El president de la FAVB, Lluís Rabell, en una manifestació de veïns a la Barceloneta
Barcelona

L'activista veïnal Lluís Rabell serà el cap de llista de la candidatura Catalunya Sí que es Pot

El president de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) liderarà la llista de confluència d'ICV, EUiA i Podem, com ha confirmat Dolors Camats a "El matí de Catalunya Ràdio"

Actualitzat

El president de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), Lluís Rabell, serà el candidat de Catalunya Sí que es Pot, la llista de confluència d'Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), Podem i Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) en les eleccions al Parlament del 27 de setembre. Així ho ha confirmat en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" Dolors Camats, coordinadora nacional i diputada d'ICV-EUiA.

Camats ha afirmat que Rabell representa la figura de consens i prové dels moviments socials que buscaven.

"Té un perfil excel·lent, ha liderat el teixit social que diu 'prou'"

Segons ha explicat, el mateix Rabell explicarà la seva decisió aquest divendres, a partir de les 12 hores, en un acte al convent de Sant Agustí.

Encara sobre l'elecció de Rabell, Camats ha subratllat que "nosaltres sí que tenim molt clar" que el cap de llista serà el candidat a la presidència de la Generalitat, després de les declaracions contradictòries de Raül Romeva i Neus Munté sobre la llista de Junts pel Sí.  

Compten que Procés Constituent hi serà

Rabell, un home de consens i perfil sobiranista que prové del moviment veïnal, no era la primera opció per encapçalar la candidatura. De fet, anteriorment s'havien sondejat altres noms, com els de l'economista Arcadi Oliveres, impulsor de Procés Constituent juntament amb Teresa Forcades.

Per Camats, precisament la incorporació de Rabell facilita que Procés Constituent pugui afegir-se a la llista de Catalunya Sí que es Pot.

A l'espera de la decisió que Procés Constituent ha de prendre aquest cap de setmana sobre si se suma a la candidatura de confluència, Camats ha donat pràcticament per fet que finalment se sumaran a la candidatura que impulsen ICV, EUiA, i Podem.

La diputada d'Iniciativa ha afegit que entén que el que s'està fent és complex i vol temps per part de tothom. 

"Entenc el vertigen de Procés Constituent per sumar-se a Catalunya Sí que es Pot."

Els primers 6 llocs de la llista 

A l'espera que els consells nacionals i òrgans directius de cada formació ratifiquin els noms, ha transcendit que darrere de Rabell hi haurà Jessica Albiach, de Podem, Joan Coscubiela, d'Iniciativa i Albano Dante Fachin, de Podem. 

Si es confirma la incorporació de Procés Constituent, la cinquena a la llista seria Teresa Forcades, de Procés Constituent, i al darrere hi aniria Joan Josep Nuet, d'Esquerra Unida i Alternativa.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut