"Llibertat peixos pacífics", la nova pancarta a l'Ajuntament del Port de la Selva
El nou cartell que l'Ajuntament del Port de la Selva ha instal·lat al balcó (ACN)
El Port de la Selva

"Llibertat peixos pacífics", la nova pancarta a l'Ajuntament del Port de la Selva

Substitueix la que van retirar dilluns, a petició de la Junta Electoral, amb el missatge "L'autodeterminació és un dret, no un crim"

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament del Port de la Selva, a l'Alt Empordà, ha canviat la pancarta de suport als presos independentistes per una altra on es veu un llaç blau amb el lema "Llibertat peixos pacífics" i la frase "Peix al forn".

La pancarta, penjada al balcó de l'ajuntament, substitueix la que van retirar dilluns, com a la resta de la comarca, després d'un acord de la Junta Electoral de Figueres que els reclamava que es traguessin els símbols polítics dels consistoris, inclosos els llaços grocs i les estelades.

A la façana hi havia penjada una pancarta de l'ANC en anglès amb el lema "Self-determination is a right, not a crime" (L'autodeterminació és un dret, no un crim).

 

Les pancartes que hi havia instal·lades a l'Ajuntament del Port de la Selva, en una imatge d'una protesta al febrer (ACN)

 

La junta els va donar dilluns 48 hores per treure també qualsevol altre símbol o lema considerat independentista. La resolució va ser resultat de la petició que va fer Ciutadans sobre l'Ajuntament de Figueres demanant-ne la retirada per garantir "el principi de neutralitat política".

L'alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, va presentar un recurs contra aquest acord, al·legant falta de "motivació" i "de concreció" , però la junta el va desestimar.

Aquest dimecres, l'Ajuntament de Figueres va treure la pancarta en defensa del dret a l'autodeterminació que tenia penjada a la façana, però va decidir penjar-la en un edifici del costat del consistori.

 

La Generalitat tapa la pancarta

Precisament aquest dijous, la Generalitat ha tapat la pancarta amb el llaç groc de la façana amb una de nova amb un llaç blanc i amb un traç vermell, com el del símbol de la llibertat d'expressió. La pancarta, però, no retira l'expressió "Llibertat presos polítics i exiliats".

La nova pancarta que hi ha al balcó de la Generalitat
 

La pancarta s'ha canviat després de la recomanació del síndic de greuges al govern perquè tregués el llaç groc. Exactament, li va demanar que retirés llaços grocs i estelades d'edificis de la Generalitat per mantenir la neutralitat política en períodes electorals, és a dir, entre que es convoquen i es fan els comicis.


Al Catllar, torretes grogues

L'Ajuntament del Catllar (Tarragonès), d'altra banda, ha substituït la pancarta que incloïa un llaç groc per testos grocs amb flors grogues en els balcons de la façana. 

 

 

Fins avui, a la façana de l'Ajuntament del Catllar s'hi podia veure una pancarta amb un llaç groc i la frase "Llibertat preses i presos polítics".

La decisió de despenjar la pancarta s'ha fet arran de l'ordre de la Junta Electoral de zona de Tarragona, emesa en resposta a la denúncia presentada per un ciutadà.

 

 

La pancarta penja ara d'un edifici contigu a la Casa de la Vila, de propietat privada. 

ARXIVAT A:
Procés catalàEleccions 28A
Anar al contingut