Canvien la pancarta del balcó de la Generalitat, ara amb un llaç blanc i un traç vermell
Una nova pancarta amb un llaç blanc cobreix l'antiga, amb el llaç groc (ACN)

Canvien la pancarta del balcó de la Generalitat, ara amb un llaç blanc i un traç vermell

Pengen el símbol de la llibertat d'expressió en un finestral de la façana

RedaccióActualitzat

El govern ha canviat la pancarta del balcó de la façana de la Generalitat, que tenia un llaç groc. Des de poc abans de quarts d'onze del matí s'hi pot veure una nova pancarta amb el mateix missatge, "Llibertat presos polítics i exiliats" --en català i en anglès--, acompanyat d'un llaç blanc ratllat amb un traç vermell, com el del símbol de la llibertat d'expressió.

Es dona la circumstància que la pancarta anterior no ha estat retirada, sinó que la nova s'ha col·locat al damunt.

El canvi de pancartes s'ha fet en absència del president de la Generalitat, Quim Torra, que era al Parlament de Catalunya.

 

 

Aquest dimecres, el govern va confirmar que faria cas de les recomenacions del síndic de greuges, tal com ja havia anunciat. Va ser després que Rafael Ribó, en roda de premsa, presentés un informe en què recomana la retirada, "de forma excepcional", dels llaços grocs dels edificis de la Generalitat "durant el període electoral".

La decisió, anunciada pel president de la Generalitat, Quim Torra, de demanar un informe al síndic va arribar després que la Junta Electoral Central (JEC) donés un segon termini --de 24 hores-- al govern per retirar llaços grocs i estelades dels edificis de la Generalitat.

La primera decisió de la JEC sobre aquesta qüestió --en resposta a una denúncia de Cs-- va venir lloc la setmana passada, quan va donar un termini de 48 hores per retirar els símbols.

Aleshores, Torra va decidir mantenir els llaços grocs i les estelades als edificis públics i demanar a la JEC que reconsiderés la decisió.

 

Pancarta a favor de la llibertat d'expressió penjada a la façana de la Generalitat (ACN)

 

Llibertat d'expressió

Poc després del canvi de pancartes, en un finestral del costat del balcó s'hi ha penjat una pancarta més petita amb el conegut símbol de defensa de la llibertat d'expressió: un màscara ratllada amb un traç vermell.

 

 

El llaç blanc de la pancarta de la façana de la Generalitat també es pot veure, des d'aquest matí, al Departament de Polítiques Digitals i Admistració Pública, que dirigeix el conseller Jordi Puigneró, penjat d'un dels balcons de la façana.

 

 

També és visible al Department d'Economia, en el lloc --una finestra-- on fins aquest matí hi havia un gran llaç groc.

 

Llaç blanc en una finestra del Departament d'Economia

 

ARXIVAT A:
Procés catalàEleccions 28A
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut