Figueres despenja la pancarta de l'ajuntament i la posarà al costat del consistori
Pancarta que hi havia penjada fins aquest dimecres a l'Ajuntament de Figueres
Figueres

Figueres despenja la pancarta de l'ajuntament i la posarà al costat del consistori

Aquest dimecres es complia el límit de 48 hores donat per la junta electoral per despenjar llaços grocs i altres elements amb lemes considerats independentistes dels ajuntaments de l'Alt Empordà

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Figueres, governat pel PDeCAT, ha tret aquest matí la pancarta en defensa del dret a l'autodeterminació que tenia penjada a la façana. Ho ha fet al límit de les 48 hores que li havia donat la Junta Electoral. Però ha anunciat que la pancarta es penjarà en un edifici del costat del constitori.

La resolució de la Junta Electoral no afecta només la capital de l'Alt Empordà, sinó també tots els ajuntaments de la comarca, que han de treure pancartes i qualsevol altre símbol o lema considerat independentista, inclosos els llaços grocs i també les estelades.

 

L'Ajuntament de Figueres sense la pancarta

A la façana de l'Ajuntament de Figueres hi havia penjada una pancarta de l'ANC en anglès amb el lema "L'autodeterminació és un dret, no un crim".

El de Port de la Selva, en canvi, ha decidit presentar recurs perquè entén que és un atemptat contra la llibertat d'expressió.

La Junta Electoral de la Zona de Figueres, que considera que aquests elements no garanteixen "el principi de neutralitat política", es va pronunciar arran de la petició de Ciutadans sobre l'Ajuntament de Figueres.

 

Límit de 48 hores a Girona, Salt i Platja d'Aro

A banda de l'Alt Empordà, també s'ha ordenat la retirada de pancartes i símbols als ajuntaments de Girona, Salt i Platja d'Aro. La Junta Electoral de Zona de Girona va donar aquest dimarts 48 hores per fer-ho.

La resolució estima en part les denúncies de PP i Ciutadans al·legant que amb independència del pensament polític dels partits, cal preservar "la imparcialitat de l'Administració".

 

 

En el cas de la Junta Electoral de Zona de Girona, que s'ha referit a la ciutat i a Salt, també mana que els mateixos símbols es retirin d'aquells locals que seran col·legis electorals el 28A. En aquest cas, però, la resolució diu que com a molt tard això s'haurà de fer la mitjanit del 26 d'abril, abans que comenci la jornada de reflexió.

Més enllà d'això, la resolució permet que les estelades, les pancartes i els llaços grocs puguin continuar penjats en altres equipaments municipals.

 

Retirada a Barcelona

Una resolució semblant de la Junta Electoral va fer que l'Ajuntament de Barcelona despengés la setmana passada el llaç groc que tenia a la façana.

En el text, la Junta Electoral argumentava que el símbol vulnera "flagrantment" la neutralitat del consistori perquè exterioritza la ideologia de determinats partits i persones que concorren a les eleccions del 28 d'abril.

ARXIVAT A:
Eleccions 28AProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut