Miquel Pueyo, alcalde de Lleida
Miquel Pueyo, durant la seva compareixença a la Paeria

L'alcalde de Lleida demana "contenció" als veïns i apel·la a la "corresponsabilitat"

Segons Miquel Pueyo, les noves mesures restrictives tindran una durada de 15 dies

Actualitzat

Miquel Pueyo, alcalde de Lleida, ha concretat aquesta tarda les mesures restrictives que s'aplicaran a la ciutat i a la comarca per mirar de contenir l'expansió dels brots de coronavirus detectats els últims dies en aquesta regió sanitària.

Pueyo ha demanat als lleidatans "contenció" i ha dit que, malgrat el nou confinament, "es poden fer moltes coses, però amb distància i mascaretes".

En un principi, ha dit Pueyo, preveuen que les noves mesures restrictives tindran una durada de 15 dies.

"Estàvem en la fase de represa conscients de fer cada pas amb tota la prudència possible. Esperàvem un respir. Segurament, ens afectarà pel capbaix un parell de setmanes."

 

Molt afectat per les mesures que la Paeria s'ha vist obligada a adoptar davant l'augment de casos positius de Covid, Pueyo ha dit que han seguit l'evolució "amb tristesa, inquietud i preocupació". Entén que, per a molts lleidatans, les noves mesures es veuran "com un pas enrere" que frustra les expectatives de molts propietaris de negocis que començaven a veure una mica la llum. En aquest sentit demana empatia de la resta del país.

"El que ens permetrà sortir d'aquest atzucac és, per una banda, la ciència i, per una altra, la nostra capacitat de ser generosos i tenir esperança."

"Si avui heu quedat amb 5 amics per sopar, no és recomanable demà quedar amb els pares per dinar. Hem de fer l'esforç per retenir-nos. No podem permetre'ns un confinament que no serveixi per aplanar la corba. Fem-ho amb sentit comú, amb serenitat, amb corresponsabilitat i amb la comprensió i la tolerància que hi ha d'haver"

 

Mesures del confinament:

- Les piscines municipals de Lleida, que estava previst que obrissin el 15 de juliol, continuaran tancades i encara no s'ha decidit quan podran obrir.

- Les ludoteques i centres cívics municipals també es mantindran tancades.

- Els parcs infantils continuaran oberts, però es demana a les famílies que respectin la distància interpersonal i s'extremaran les mesures de neteja.

- Les estades d'estiu per a infants previstes es faran, però caldrà garantir que hi haurà un màxim de 10 menors per cada monitor.

Activitats culturals:

- Se suspèn la Fira de Titelles que s'havia de fer el 8 de juliol.

- Les activitats de Cultura Música i les actuacions a l'aire lliure se suspenen transitòriament i es reprogramaran un cop passat el nou confinament.

- També es posposen les activitats de codescoberta Estiu 2020

Comerços:

Amb el nou confinament es limiten els grups a un màxim de 10 persones. En aquest sentit, l'alcalde de Lleida ha demanat responsabilitat al propietaris de bars, restaurants i locals perquè vetllin perquè es respectin les mesures de contenció i que s'ajustin a l'aforament màxim.

Pueyo ha insistit en la necessitat de portar sempre la mascareta i respectar la distància de seguretat. Ha anunciat que la setmana que ve es repartiran mascaretes entre la població que no en tingui, a diversos punts de l'Eix Comercial de Lleida.

"No hi pot haver excusa per no portar la mascareta posada. La Paeria en proporcionarà a tothom que no hi pugui accedir o no en tingui."

Actualment hi ha 275 treballadors municipals que estaven teletreballant. L'alcalde Pueyo ha dit que aquesta situació es mantindrà mentre duri el nou confinament. Recomana especialment treballar des de casa als treballadors municipals considerats més vulnerables davant del coronavirus. La resta de funcionaris municipals poden teletreballar, a excepció del personal essencial.

Altres municipis confinats

Alcaldes d'altres municipis del Segrià també afectats pel confinament perimetral des d'aquest dissabte han insistit en què no es pot baixar la guàrdia davant el coronavirus i que cal portar la mascareta posada i respectar la distància de seguretat per evitar contagis. Així ho explica l'alcaldessa d'Aitona, Rosa Pujol:

"Al municipi d'Aitona tenim més de 3.000 persones que venen a recollir la fruita. Sí que he de dir que pagesos i centrals de fruita estan complint totes les mesures sanitàries. Però el que necessitem és que la gent s'està relaxant, i això no pot ser. O sigui que mascareta i totes les mesures que s'han de complir."

Per la seva banda, l'alcalde d'Alcarràs, Manel Ezquerra, s'ha mostrat sorprès perquè avui s'hagi pres la decisió de confinar la comarca:

"Ens agafa una mica per sorpresa perquè ahir mateix ens van dir que no, que no es faria així. Però si hem de fer passos enrere per a conscienciar-nos i per reduir la mobilitat perquè aquests brots que ens anuncien que tenim a la comarca del Segrià no vagin a més, doncs crec que tots hem de ser responsables".

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut