El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, en una imatge d'arxiu
El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, en una imatge d'arxiu
Madrid

Pablo Llarena obre la porta a rebaixar les acusacions de rebel·lió

El jutge del Suprem rebutja tots els recursos presentats pels investigats

RedaccióActualitzat

Novetats sobre el processament de Carles Puigdemont i la resta de líders independentistes acusats: el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha obert la porta per primer cop a rebaixar les acusacions als delictes de conspiració per rebel·lió o sedició en la interlocutòria en què es confirma el processament per rebel·lió.

De fet, seria una acusació alternativa a la de rebel·lió si aquesta decaigués i comportaria penes de presó molt inferiors. Segons Llarena:

"Els fets recollits a la providència de processament impugnat, encara que siguin avaluats en el sentit que postulen els recursos, no exclouen que les acusacions puguin sustentar una acusació per sedició de l'article 544 i concordants del Codi Penal."

 

 

Llarena ha introduït aquest nou element en la interlocutòria amb què rebutja tots els recursos presentats al processament de Puigdemont i 22 investigats més.

En la interlocutòria, de 85 pàgines, el jutge del Suprem rebutja els recursos plantejats pels investigats contra la interlocutòria del 21 de març, en què posava en marxa el seu processament.

Notícia relacionada: Catedràtics i professors de Dret carreguen contra la interlocutòria de Llarena

Hisenda i la malversació

En la nova interlocutòria, Llarena afirma que les dades que li ha lliurat el Ministeri d'Hisenda coincideixen amb els indicis de malversació que havia recollit en la seva investigació prèvia.

Segons el jutge, ha rebutjat els recursos sobre aquesta atribució de delicte perquè els investigats han silenciat part de les manifestacions del ministre Cristóbal Montoro sobre aquesta suposada malversació.

Llarena afirma que Montoro ja va apuntar "la possibilitat material que hi pugui haver una mecànica de frau oculta i no confirmada".

No hi ha inviolabilitat parlamentària

En el seu escrit, el jutge considera que l'argument esgrimit pels acusats que tenen inviolabilitat parlamentària no és vàlid, perquè aquesta no protegeix els que utilitzen el Parlament com "un mer instrument per facilitar l'execució d'una actuació delictiva".

 

ARXIVAT A:
Procés catalàRebel·lióSedicióInvestidura
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut