El jutge Pablo Llarena

Catedràtics i professors de Dret carreguen contra la interlocutòria de Llarena

El Col·lectiu Praga signa un manifest per exigir una rectificació urgent i l'alliberament dels polítics

RedaccióActualitzat

El Col·lectiu Praga, que agrupa mig centenar de catedràtics i professors de les diferents facultats de Dret catalanes, ha fet públic un manifest sota el títol "Ja n'hi ha prou! Llibertat!".

 

 

El Col·lectiu Praga i les associacions Drets, Coordinadora de l'Advocacia de Catalunya, Juristes pels Drets Humans i ServidorsCAT han analitzat les dues interlocutòries emeses pel jutge instructor del Tribunal Suprem, en relació amb el processament de 25 dirigents polítics i cívics.

Asseguren que "no s'han acreditat els delictes de rebel·lió, ni de malversació" i "exigeixen una rectificació urgent i l'alliberament dels polítics independentisets empresonats".

 

El manifest, de cinc punts, assegura que en cap cas va existir cap aixecament públic violent i, per tant, no es dona el delicte de rebel·lió.

 

 

I qualifica de cruel la presó provisional imposada pel jutge:

"Consideren que, per tant, la presó provisional és sobrera, desproporcionada i fins i tot cruel."

 

Carreguen contra les valoracions sobre la ideologia dels processats, que són, recorden, contràries als drets fonamentals de llibertat ideològica i de participació política.

També recorden que les actuacions de l'Estat orientades a impedir als diputats l'exercici legítim dels seus càrrecs i a ser investits com a president vulneren el dret internacional.

 

 

Per això, exigeixen a les institucions de l'Estat una rectificació urgent i l'alliberament dels presos.

Anar al contingut