L'home voladors travessa el canal de la Mànega
L'home voladors travessa el canal de la Mànega
Sangatte, França

L'"home volador" travessa el canal de la Mànega sobre un "flyboard" en 20 minuts

El francès Franky Zapata ha aconseguit travessar el canal de la Mànega en només 20 minuts fent una parada tècnica per repostar

Actualitzat

El francès Franky Zapata, conegut "l'home volador", ha aconseguit travessar el canal de la Mànega damunt del seu "flyboard". Els "flyboards" són unes taules aerolliscants, creades pel mateix Zapata, que normalment utilitzen un motor hidràulic. En aquest cas, el motor funciona amb gasolina i pot arribar als 200 quilòmetres per hora.

S'ha enlairat ben d'hora, al voltant de les vuit del matí, des de la població de Sangatte, al nord de França. Després de respostar a mig camí sobre un vaixell de suport, ha aterrat a la badia de Santa Margarida a Dover, al sud d'Anglaterra.

 

 

El trajecte, d'uns 35 quilòmetres, ha durat 20 minuts. Fa 10 dies, Zapata ja havia intentat travessar el canal. Llavors no se'n va sortir i va acabar a l'aigua ja que la plataforma d'aterratge per repostar era massa petita.


Zapata, de 40 anys, es va fer famós el 14 de juliol en participar en l'exhibició aèria del dia de la Bastilla. El "flyboard" interessa molt a les forces especials franceses, que estan estudiant el seu potencial per ser utilitzat en operacions a zones urbanes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut