Pla general de tres de les participants a la protesta de les TEEI posant cartells a l'edifici del Departament d'Educació. Imatge del 30 de…
Pla general de tres de les participants a la protesta de les TEEI posant cartells a l'edifici del Departament d'Educació. Imatge del 30 de març del 2021 (Horitzontal)

Les tècniques especialistes en educació infantil creuen que no hi ha una "voluntat real" per estabilitzar els seus llocs

ACN Barcelona.-Una vuitantena de Tècniques Especialistes en Educació Infantil (TEEI) s'han manifestat aquest dimarts davant de la seu del Departament d'Educació per denunciar que no hi ha una "voluntat real" per estabilitzar les seves places. El col·lectiu demana que s'aturin les oposicions convocades, ja totes aquelles persones que porten treballant des del 2004 al sector han demostrat "de sobres" la seva professionalitat. Segons la portaveu de TEEI a Catalunya, Olga González, només hi ha 756 llocs per 904 persones en actiu. D'aquestes, en 376 els mèrits compten una mica més. "Som dones majors de 45 anys amb càrregues familiars", ha subratllat la portaveu, "si ens volen valorar haurien d'haver tret moltes més places".

Per González l'oposició "no és la solució" i per això, considera que la convocatòria actual no s'hauria de tirar endavant. Actualment, ha afegit que aquesta està paralitzada i que no tenen coneixement de la data en què es farien les proves. "Fins ara no hem tingut mai cap queixa, un paper no demostra la nostra vàlua", ha subratllat la portaveu.A la protesta s'han sumat diferents sindicats, com és el cas de la CGT, USTEC-STES o la Intersindical-CSC. Tots ells han denunciat la situació de les professionals i han lamentat que en tots aquests anys no s'hagi dedicat suficients esforços a regularitzar la seva situació. De fet, el membre de CGT-Ensenyament, Arnau Rodellar, ha qualificat el cas de "vergonyós" i ha recordat que s'han de seguir les directives europees que demanen que es redueixi "al màxim" la temporalitat de les treballadores.En aquesta mateixa línia s'ha pronunciat la portaveu nacional d'USTEC-STES, Yolanda Segura, que ha apuntat que les oposicions convocades "no solucionaran" el problema "real" del col·lectiu i tampoc ajudaran a rebaixar "suficientment" l'índex d'interinitat. "Cap dels Governs que hem tingut han apostat per la consolidació d'aquestes places", ha assenyalat.Pel que fa a la Intersindical-CSC, la seva portaveu de la sectorial d'Educació, Judit Ribera, ha lamentat que s'hagin de sumar de nou per denunciar una convocatòria d'oposicions que ha de ser "just" i que no deixi "cap professional" al carrer. "És una situació que no han triat elles, ara de sobte es troben en una situació on només els ofereixen aquesta opció per estabilitzar els seus llocs de treball", ha lamentat.Durant la protesta s'han mostrat cartells on es podia llegir missatges com 'Aquesta oposició, no és la solució' o 'Cap TEEI al carrer'. De fet, les participants han encartellat les diferents columnes de l'edifici del Departament d'Educació. També han llegit un manifest i han dut a terme una actuació de caràcter reivindicatiu. Paral·lelament, aquest mateix dimarts han enviat una carta al conseller d'Educació Josep Bargalló, on li han exposat la situació i les demandes del col·lectiu.

Anar al contingut