Els dos bombers afectats continuen amb pronòstic reservat a l'UCI de l'Hospital Josep Trueta de Girona
Els dos bombers afectats continuen amb pronòstic reservat a l'UCI de l'Hospital Josep Trueta de Girona
Girona

Les primeres inspeccions als fabricants de conserves de mongetes i bacallà pel brot de botulisme no mostren cap anomalia

Les anàlisis definitives se sabran la setmana vinent

RedaccióActualitzat

L'Agència de Salut Pública diu que les primeres inspeccions als fabricants de les conserves de mongetes i bacallà esqueixat relacionades amb el possible brot de botulisme, fet públic aquest dimecres, no mostren cap anomalia.

A l'espera de les anàlisis definitives, s'han fet retirar del mercat lots de bacallà i mongetes dels supermercats Bonpreu-Esclat i Condis. Salut Pública creu que també es podria tractar d'una errada en el procés de conservació a la botiga o posterior.

Joan Guix, secretari de l'Agència de Salut Pública, ha confirmat que "les condicions higièniques i sanitàries de les empreses investigades són correctes i els processos que es fan també són correctes". Els resultats definitius de les anàlisis se sabran la setmana que ve.

Xavier Soriano, director de l'empresa Copesco i Sefrisa, que comercialitza el bacallà dessalat retirat, posa en dubte que ells siguin l'origen de la intoxicació i Eduard Bassa, responsable de qualitat dels supermercats Bonpreu, un dels distribuïdors dels productes sospitosos, explica que "tornaran els diners d'aquestes unitats". La cadena de supermercats Bonpreu-Esclat, a banda del bacallà, també ha retirat vuit lots de mongetes blanques envasades per Hermanos Cuevas.

Mentrestant, els dos bombers afectats continuen amb pronòstic reservat a l'UCI de l'Hospital Josep Trueta de Girona. A Catalunya, entre l'any 90 i el 2015, només hi ha hagut set brots de botulisme, però, fins ara, tots provocats per conserves fetes a casa.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut