Girona

Els dos bombers ingressats a l'UCI per possible botulisme havien menjat mongetes de pot i bacallà d'un supermercat

Els afectats són dos bombers de la Generalitat del parc de Palafrugell i estan ingressats a l'UCI de l'Hospital Josep Trueta de Girona

RedaccióActualitzat

Continuen ingressats a la unitat de cures intensives de l'Hospital Josep Trueta de Girona els dos bombers de Palafrugell que es van intoxicar en un dinar amb els seus companys. La causa més probable és el botulisme, una malaltia greu provocada per una toxina molt potent.

Les investigacions se centren en el dinar casolà que dilluns van compartir els dos ingressats i set persones més, que no han desenvolupat símptomes. Sembla que la font podria ser l'aliment que van compartir. Van menjar mongetes envasades en pot de vidre, bacallà i una mica d'amanida tot comprat en un supermercat pròxim al parc de bombers. Les 9 persones van menjar el mateix i només dos d'ells es van començar a trobar malament el mateix vespre, després d'haver dinat aquests aliments.

Segons sembla el pronòstic és greu i reservat tot i que Salut assegura que estan estabilitzats. Els han donat l'antídot contra el botulisme.

Les proves que s'estan fent a l'Institut Carlos III de Madrid hauran de confirmar si es tracta d'una intoxicació per toxina botulínica. Fins d'aquí una setmana no es tindran els resultats.

L'últim brot per botulisme, associat al consum de conserves casolanes, a Catalunya va ser el 2011, quan 5 membres de la mateixa família van resultar intoxicats.

Cristina Pérez, subdirectora de l'Agència de Salut Pública, ha explicat que s'estan portant a terme investigacions tan en el centre on es van consumir els aliments, com allà on es van comprar i també on es van produir els aliments. Les inspeccions han de poder ajudar a trobar l'origen de la intoxicació.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut