Barcelona

Les joventuts d'Unió exigeixen a l'Ajuntament de Barcelona que reclami els diners pagats a la SGAE

Les joventuts d'Unió Democràtica, la Unió de Joves de Barcelona, exigeixen a l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, que reclami a la SGAE tots els diners que li han pagat en els darrers anys en què ha estat vigent el cànon digital. La petició arriba després que aquest dijous el Tribunal de Justícia Europeu dictaminés que l'aplicació que es fa a Espanya del cànon digital és abusiva i que aquesta taxa es pot aplicar a particulars però no l'han de pagar ni empreses ni administracions.

Actualitzat
Les joventuts d'Unió consideren que el consistori barceloní "està obligat a reclamar aquests diners", una suma que, segons els joves, "mai hauria d'haver anat a parar a la SGAE". Afegeixen que la sentència d'Europa és clara i demanen a Hereu que reinverteixi els diners en mesures de suport a les famílies.

El pronunciament del Tribunal de Justícia Europeu fixa uns criteris clars per a l'aplicació d'un cànon digital que ja està vigent en vint-i-dos dels vint-i-set països de la Unió Europea. Molt pocs ho fan de la manera que estableix Europa, que declara il·legal l'aplicació indiscriminada i assenyala que el cànon només es pot aplicar en el cas de particulars però no a empreses, professionals o administracions públiques. El govern espanyol grava suports d'emmagatzematge com CD, DVD, MP3, MP4 o PDA amb quantitats que van des d'alguns cèntims fins als 12 euros en el cas dels discos durs.

Anar al contingut