Pakistan

Les forces de seguretat pakistaneses comencen l'assalt a la Mesquita Vermella

Les forces de seguretat del Pakistan estan enderrocant els murs que envolten la Mesquita Vermella d'Islamabad, on continuen atrinxerats centenars d'estudiants islamistes. El clergue responsable del temple i de la seva escola alcorànica va ser detingut ahir quan intentava fugir. Avui ha aparegut a la televisió estatal del país per demanar als seus alumnes que es rendeixin a les forces de seguretat. El clergue ha dit que encara hi ha més de 800 estudiants a l'interior de l'edifici, dels quals 600 són dones i nens. El govern d'Islamabad acusa els líders fonamentalistes d'utilitzar les dones i els nens d'escuts humans per evitar una ofensiva a gran escala de l'exèrcit.

Actualitzat

Aquesta matinada, al voltant de la Mesquita Vermella, a Islamabad, l'exèrcit ha fet detonar diverses càrregues explosives. Les explosions han estat un avís per als estudiants que queden a l'interior de la mesquita. El govern pakistanès els exigeix que es rendeixin i que abandonin les armes. Però, envoltats per un ampli dispositiu de seguretat, un grup de radicals continua armat i atrinxerat a l'interior.

Almenys setze persones han mort fins ara en els enfrontaments que van començar dimarts després de diversos mesos de tensió i els ultimàtums del govern i els opositors, els fonamentalistes de la Mutajida Majlis el-Amal.

En un primer moment, el govern havia fixat les onze del matí hora local com a termini màxim perquè es rendissin els estudiants rebels. Tanmateix, durant tot el dia s'ha anat ampliant el termini, i s'han arribat a oferir 5.000 rupies (uns 60 euros) als estudiants que es rendeixin.

Anar al contingut