Delegació catalana i basca que ha defensat el dret d'autodeterminació a La Paz. (Foto: EFE)
Delegació catalana i basca que ha defensat el dret d'autodeterminació a La Paz. (Foto: EFE)
La Paz

Les esquerres de l'Amèrica Llatina donen suport a la consulta en una declaració al Fòrum de Sao Paulo

Ho han fet a petició d'ERC, de la CUP i d'Iniciativa, que s'han traslladat fins allà per aconseguir el seu suport

RedaccióActualitzat

Les esquerres de l'Amèrica Llatina, algunes de les quals governen, donen suport a la consulta. Ho han segellat en una declaració conjunta al Fòrum de Sao Paulo

Ho han fet a petició d'ERC, de la CUP i d'Iniciativa, que s'han traslladat fins allà per aconseguir el seu suport; a banda de trobar-lo, els partits polítics i moviments socials d'esquerra de l'Amèrica Llatina han instat les autoritats espanyoles i catalanes a dialogar.

El Fòrum de Sao Paulo l'impulsen Castro i Lula de Silva per buscar estratègies comunes.

El text aprovat

"Els partits polítics participants en la XX Trobada de Fòrum de São Paulo, reunits del 25 al 29 d'agost a La Paz, Bolívia, davant el procés radicalment democràtic que ha iniciat el poble de Catalunya amb l'objectiu de decidir el seu futur polític a través d'les urnes 

Resolen: 

Expressar el seu suport al procés democràtic català perquè la ciutadania de Catalunya pugui exercir seu dret a decidir com a poble. En aquest sentit, aplaudeixen el consens majoritari aconseguit entre representants del Parlament de Catalunya i la societat civil catalana per a la celebració d'una consulta sobre el futur polític de Catalunya, prevista per al pròxim 9 de novembre del 2014. 

Instar a l'establiment d'un diàleg entre les institucions de l'estat espanyol i les institucions catalanes per tal de trobar les condicions que garanteixin l'exercici democràtic del dret a decidir del poble català."

Anar al contingut