Un camió dels Bombers davant de la zona cremada per l'incendi d'aquest dimecres en una fàbrica de Montornès (ACN / Eduard Batlles)
Una de les zones afectades per l'incendi de Montornès (ACN / Eduard Batlles)

L'empresa incendiada a Montornès havia rebut dues multes de la Generalitat

Les dues sancions a Ditecsa, on aquest dimecres hi ha hagut l'incendi, eren per qüestions ambientals i d'excés d'emmagatzematge

Actualitzat

L'empresa Ditecsa de Montornès del Vallès, on aquest dimecres s'ha declarat un incendi, no va passar completament la inspecció de medi ambient el mes de març. A més, havia estat sancionada en dues ocasions per diversos incompliments de la normativa vigent.

La Direcció General de Qualitat Ambiental ha confirmat aquest dimecres que l'empresa havia rebut una multa de 48.000 euros perquè se li va detectar un emmagatzematge superior a la capacitat permesa i una altra de 10.000 euros per no garantir el compliment de les condicions per a l'autorització ambiental integrada.

El Departament de Territori de la Generalitat assegura que cap d'aquests dos incompliments "suposaven cap risc per al medi ambient".

 

 

La planta de reciclatge de dissolvents i tractament de residus industrials està inclosa dins el Pla i Programa d'Inspecció Ambiental Integrada de Catalunya i va superar "satisfactòriament" les inspeccions dels anys 2014, 2015, 2016 i 2017.

El novembre de 2018 es van fer visites "in situ" a la planta i el resultat va concloure que no es garantia "el compliment adequat" dels termes fixats en l'autorització ambiental. Aquest expedient es va tancar el 26 de març passat i es va notificar a l'Agència de Residus de Catalunya.

 

La columna de fum generada per l'incendi a la fàbrica Ditecsa de Montornès (ACN / Eduard Batlles)

 

Sancions de 48.000 i 10.000 euros

L'empresa també està inclosa en un programa d'inspecció per part de l'Agència de Residus de Catalunya, que hi ha dut a terme dues inspeccions en els darrers tres anys.

La del 2017 es va tancar el maig del 2018 amb una sanció de 48.000 euros en detectar-se un emmagatzematge superior a la capacitat permesa, l'acumulació d'envasos buits fora de lloc i la manca de traçabilitat en la gestió documental de residus. En la inspecció del 2019 es va obrir un nou expedient sancionador, amb una sanció de 10.000 euros. Aquest expedient es va tancar el 3 de desembre passat.

Actualment hi ha una inspecció oberta de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, però encara no està tancada. El Departament de Territori assenyala que no hi ha cap aspecte d'aquesta inspecció que afecti el medi ambient.

ARXIVAT A:
Medi ambientIncendis
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut