Imatge de la columna de fum causada per l'incendi a una nau industrial de Montornès del Vallès (ACN / Cedida per Cristina Melgar)
Imatge de la columna de fum causada per l'incendi a una nau industrial de Montornès del Vallès (ACN / Cedida per Cristina Melgar)
Montornès del Vallès

Controlat l'incendi de Montornès del Vallès després de més d'onze hores

Protecció Civil dona per finalitzada la recomanació de confinament a la població

RedaccióActualitzat

Espectacular incendi aquest dimecres a Montornès del Vallès. El foc, que ha començat a tres quarts de vuit del matí, ha quedat controlat passades les set de la tarda , pràcticament dotze hores més tard.

 

 

A primera hora de la tarda, els Bombers han donat l'incendi per estabilitzat després d'aconseguir apagar els dos dipòsits que han cremat fins al migdia i han segellat un tercer que tenia una fuita. Amb l'incendi estabilitzat, Protecció Civil ha desactivat l'alerta del pla PLASEQCAT:         

 

 

L'incendi ha començat a les instal·lacions d'una empresa de reciclatge de Montornès del Vallès, que tracta dissolvents i residus industrials. Es tracta de l'empresa Ditecsa Centre Derpin, situada en el polígon industrial de Can Buscarons.

 

 

La magnitud del foc ha obligat a desallotjar les persones que eren en un radi de 500 metres. Unes 250 persones han resultat afectades per aquesta mesura, posada en marxa pels Mossos d'Esquadra,

 

La gran columna de fum causada per l'incendi s'ha pogut veure des de les comarques veïnes (Jeroni Aguayo)


També s'ha produït l'evacuació de 119 empreses de la zona. Al cap de sis hores del primer avís de l'incendi ja només es mantenien evacuades 13 empreses.

Els Mossos també han demanat que ningú no s'acosti al polígon de Can Buscarons.

 

Els Bombers de la Generalitat hi han desplaçat fins a 31 dotacions, i informen que el foc afecta la totalitat de les instal·lacions de l'empresa. També estan treballant per evitar que s'escampi a altres naus.

 

 

Abans de dos quarts de nou, Protecció Civil ha anunciat que ja havia activat l'alerta del Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya (Plaseqcat).

També ha informat que el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) hi ha enviat sis unitats, preventivament. Només ha hagut d'atendre dues persones, afectades molt lleus.

 

(Bombers de la Generalitat)

 

Aixecada la recomanació de confinament

A quarts de 10 del matí, Protecció Civil ha aconsellat confinar-se a casa i tancar portes i finestres. A més, també ha demanat evitar desplaçaments innecessaris, als ciutadans de Montornès i també d'algunes poblacions veïnes, com Montmeló, Martorelles i Vilanova del Vallès.

A partir d'un quart de 12, Protecció Civil ha rebaixat la recomanació inicial de confinament i l'ha limitada a la població vulnerable: nadons, gent gran i persones amb problemes respiratoris.

Finalment, a les quatre de la tarda s'ha donat per finalitzada la recomanació de confinament:

 

 

No ha estat l'única conseqüència de l'incendi. Passades les 10 del matí ha quedat tallada la carretera local BV-5001.

 

 

No captar aigua del Besòs

Cap a tres quarts d'11 del matí, Protecció Civil ha demanat no captar aigua directament del riu Besòs, perquè podria estar "afectada per les aigües d'extinció".

 

 

L'aigua de l'aixeta, no afectada

La prevenció de Protecció Civil estava justificada per la proximitat entre el polígon de Can Bosquerons i el riu Besòs, fins al qual ha arribat dissolvent en flames.

 

El dissolvent en flames ha arribat fins al riu Besòs, a tocar el polígon industrial de Can Bosquerons

 

Amb tot, ha volgut aclarir que l'aigua d'aixeta no està afectada per l'incendi i no tenia cap restricció. Es dona la circumstància que abans, en un comunicat, havia avisat de "possibles restriccions en el consum d'aigua de l'aixeta".


L'incendi, viral a la xarxa

Diversos usuaris han publicat imatges de l'incendi a les xarxes socials

En aquestes imatges publicades a Twitter pels usuaris @elpetitetanoia, @78GARBO i @Maijo74 es pot veure la intensitat del foc des del mateix polígon industrial.

 

 

 

 

Altres imatges mostren la columna de fum causada pel foc vista des de diferents llocs:

 

 

Des del castell de Montornès:

 

(@Drypy_20)

 

Des del costat de l'estació de la Renfe de Montornès, la columna de fum negre era ben visible.

 

(@Davalvord)

 

Des del nucli urbà.

 

(@luzblanca75)

 

Des de l'autopista AP-7:

 

El fum també era perfectament visible des de l'altra banda de Montornès, a l'autopista C-33.

 

(@juliagonzalo)

 

Més enllà del Vallès, alguns usuaris també han mostrat com la columna de fum també és visible des del Maresme.

 

(@Patejacamins)

 

Des de Cabrils (@eboet56)

ARXIVAT A:
Incendis
Anar al contingut