Barcelona

L'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes denuncia la reunió entre el PSE i Batasuna

La reunió que han mantingut aquest dijous a Sant Sebastià representants dels socialistes bascos amb batasunes continua portant cua. L'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes (ACVOT) ha presentat una denúncia a l'Audiència Nacional. L'ACVOT considera que Batasuna és una formació que "va ser declarada il·legal per sentència ferma de l'Audiència Nacional", per la qual cosa demanen que s'admeti a tràmit la denúncia.

Actualitzat

L'associació sol·licita al ministeri públic que s'interposi una querella criminal o, en el supòsit de no considerar-se pertinent la denúncia, se'ls traslladi la resolució motivada del que s'acordi. L'acusació s'ha presentat a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè sigui traslladada a la Fiscalia de l'Audiència Nacional.

En el text s'apunta que la reunió, mantinguda a l'Hotel Amara de Sant Sebastià, "segons els assistents, va ser de gran envergadura política i d'importància extrema". S'hi afegeix que el dirigent d'aquesta formació, Arnaldo Otegi, "té antecedents penals per pertinença a ETA" i Olatz Dañobeitia, "per associació il·lícita, en relació amb la banda terrorista".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut