Sant Sebastià

Otegi titlla d'històrica la reunió amb el PSE i López adverteix que no n'hi haurà cap altra fins que Batasuna sigui legal

Satisfacció de Patxi López i Arnaldo Otegi per la reunió que han mantingut durant gairebé dues hores en un hotel de Sant Sebastià. Els màxims líders del Partit Socialista d'Euskadi i la il·legalitzada Batasuna han defensat el diàleg multilateral per resoldre el conflicte basc. Patxi López ha aprofitat la trobada per demanar a Otegi que faci els passos necessaris per fer possible la seva legalització, condició perquè totes dues formacions mantinguin una altra reunió.

Actualitzat

Arnaldo Otegi, el primer a comparèixer davant els mitjans després de la reunió, ha titllat d'"històrica" i d'"extrema importància" la trobada per tractar d'obrir "un diàleg multilateral" que permeti la pacificació i normalització política al País Basc.

Otegi ha assegurat que aquesta trobada és fruit de les reunions personals que, durant "molt de temps", han mantingut responsables de Batasuna amb integrants del PSE, "no del govern", ha aclarit.

Segons el dirigent de Batasuna, la conversa ha servit per compartir la necessitat d'obrir un diàleg multilateral, arribar a un acord que respecti la pluralitat del país i que es basi en el respecte al que decideixin els ciutadans bascos.

Otegi també ha anunciat que Batasuna es reunirà pròximament amb el Partit Socialista de Navarra i de França.

Després d'Otegi, ha comparegut davant els mitjans Patxi López. El secretari general del PSE ha dit que la delegació socialista ha transmès als representants de Batasuna el seu desig que l'esquerra abertzale deixi de ser "part del problema" i passi a ser "part de la solució".  Així, ha instat Otegi que Batasuna faci el seu propi "recorregut democràtic", renunciant a la violència i fent possible, així, la seva legalització.

El líder del PSE ha destacat que aquesta ha estat "una foto inèdita i tant de bo sigui l'anunci d'un nou temps polític", tot i que ha advertit que, per tornar a repetir aquesta "reunió extraordinària", l'esquerra abertzale haurà de comptar amb una formació legal que la representi.

Patxi López ha dit que la reunió ha estat correcta i sincera, en la qual Batasuna ha volgut avançar en les seves propostes polítiques i on el PSE els ha dit que, per això, necessiten estar dins del sistema democràtic "amb totes les seves conseqüències".

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut