Sant Sebastià

Azkarraga afirma que l'important de la reunió entre PSE i Batasuna és avançar en el procés i no la foto

Més reaccions a la trobada, aquest dijous, entre representats del PSE i de Batasuna. El conseller basc de Justícia, Joseba Azkarraga, ha valorat de manera positiva la trobada, però ha destacat que "l'important no és la foto", tal com va afirmar aquest dimecres el portaveu abertzale, Arnaldo Otegi, sinó "veure si es pot avançar o no en el procés". Azkarraga ha dit que desconfia del titular del jutjat d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, perquè mai ha confiat en els magistrat "amb trajectòria política".

Actualitzat

El conseller de Justícia basc ha assegurat que és lògic que s'hagi permès la trobada entre representants dels socialistes bascos i Batasuna  però ha recordat que va ser Garzón qui va iniciar "la doctrina que tot és ETA".

Azkarraga considera que és "molt important que es parli entre tots" i que tot el que "s'ha fet aquests anys en secret es faci en públic". Pel conseller, "el missatge que doni aquest dijous Batasuna ha de ser "aclaridor" i ha matisat que "no és bo que es jugui a aquest tipus de coses i que es digui que l'important és la fotografia quan l'important és veure si es pot avançar en un procés que respecta l'autonomia dels grups polítics".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut