Tendes de campanya a la plaça de Catalunya
L'acampanda forma part de la campanya "Nosaltres acusem" (ACN/Miquel Vera)

L'ANC acampa a la plaça Catalunya de Barcelona: "La solució a la repressió, la independència"

S'hi han instal·lat unes 25 tendes i s'espera que hi passin la nit un centenar de persones per denunciar "una causa general" de la justícia contra l'independentisme

Coincidint amb el cinquè aniversari de l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, l'Assemblea Nacional Catalana ha muntat una acampada durant tot el cap de setmana a la plaça Catalunya de Barcelona.

S'hi han instal·lat unes 25 tendes i s'espera que hi passin la nit un centenar de persones.

És l'inici de la campanya "Nosaltres acusem la justícia espanyola", que, segons l'entitat, té l'objectiu de "visibilitzar les persones represaliades" i denunciar que la justícia espanyola ha fet una "causa general" contra Catalunya.

"No ens fan por i estem més decidits que mai que només hi ha una solució a aquesta repressió: la independència", ha dit la presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, en l'acte que ha donat el tret de sortida a l'acampada.

Un acte a la plaça Catalunya ha donat el tret de sortida a l'acampada
Un acte a la plaça Catalunya ha donat el tret de sortida a l'acampada (ACN/Miquel Vera)

En aquests dos dies, també vol recollir firmes per demanar que el Parlament engegui una comissió d'investigació sobre la mateixa causa.

Al llarg del cap de setmana, hi haurà diferents activitats i ponències i està previst un acte de cloenda amb la participació de l'expresidenta de l'ANC Elisenda Paluzie i del cantant i exdiputat Lluís Llach.

La campanya tindrà una durada de tres mesos i culminarà amb una concentració davant del Parlament per lliurar la petició de la comissió d'investigació.

Abans de donar el tret de sortida a l'acampada, la presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, ha encapçalat la delegació de l'entitat que ha estat al cementiri de Montjuïc durant la tradicional ofrena floral a la tomba de Companys el dia que es compleixen 82 anys del seu afusellament.

Feliu ha assegurat que ara és el moment d'aconseguir el que l'expresident de la Generalitat Lluís Companys "no va fer: la independència de Catalunya", i ha afegit que aquesta era la seva voluntat.

ARXIVAT A:
Procés catalàANC
Anar al contingut