L'Advocacia se suma a la Fiscalia i vol que Llarena reclami Puigdemont també per desordres

Fonts judicials van avançar a TV3 que el magistrat no té intenció d'acceptar aquesta petició

RedaccióActualitzat

L'Advocacia de l'Estat ha recorregut aquest dimecres la interlocutòria dictada la setmana passada pel magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena i li demana, com ja ha demanat la Fiscalia, que també persegueixi l'expresident Carles Puigdemont pel delicte de desordres públics agreujats.

Aquest dimecres a darrera hora, fonts judicials van avançar a TV3 que el magistrat no té intenció d'acceptar aquesta petició.

L'Advocacia demana, així, que aquest delicte se sumi als que el jutge preveu incloure en l'euroordre: desobediència i malversació agreujada.

Tot plegat és fruit de la derogació del delicte de sedició pactada entre ERC i el govern espanyol, que va entrar en vigor la setmana passada i ha provocat ara la revisió dels procediments per aquest delicte.

El magistrat del Suprem va acordar canviar la desapareguda sedició per desobediència --descartant que els fets encaixessin en el nou delicte de desordres públics agreujats-- i mantenir la malversació agreujada --rebutjant les noves versions atenuades--.

En l'escrit, l'advocada de l'Estat Rosa María Seoane es limita a sol·licitar a Llarena que inclogui els desordres públics com a delicte "pel qual puguin ser enjudiciats els processats en situació de rebel·lia, juntament amb els de desobediència i malversació".


El Suprem envia la causa d'Anna Gabriel a l'Audiència de Barcelona

Paral·lelament a la petició de l'Advocacia, el Tribunal Suprem ha enviat a l'Audiència Provincial de Barcelona la causa de l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel, processada per un presumpte delicte de desobediència. El canvi de tribunal s'explica perquè Gabriel ja no és aforada.

Anna Gabriel ha rebutjar respondre preguntes per estar 'molt emocionada'
Anna Gabriel va declarar al setembre davant de Pablo Llarena (ACN/Andrea Zamorano)

La decisió té lloc després que, al setembre, el magistrat instructor Pablo Llarena va tancar el sumari pel que fa a Gabriel després de prendre-li declaració. L'exdiputada va tornar al setembre després d'exiliar-se a Suïssa a principis del 2018, després de ser processada.

En seu judicial, Gabriel va negar haver comès un presumpte delicte de desobediència per la seva suposada implicació en la Declaració Unilateral d'Independència. Quan va sortir de l'alt tribunal va dir als mitjans que esperava que la causa s'arxivés o s'enviés a un jutjat de Barcelona, com ha passat ara.

ARXIVAT A:
JudicialJudici procésPablo LlarenaTribunal Suprem Fiscalia General de l'Estat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut