Sortida en llibertat provisional, el 9 de gener, del jove de 19 anys acusat de violar una menor

La violació d'una nena destapa una xarxa d'explotació sexual de menors tutelats a Palma

Es té constància d'almenys 16 casos, coneguts arran de la investigació de la violació en grup d'una menor la nit de Nadal

RedaccióActualitzat

El cas de la violació d'una nena de 13 o 14 anys a Palma, la nit de Nadal, ha permès descobrir l'existència d'una xarxa d'explotació sexual de menors a Mallorca. Es té constància d'almenys 16 casos.

Totes les víctimes de la xarxa són menors tutelats per l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS). Alguns, a més, ja havien estat víctimes d'explotació sexual anteriorment.

Es tractaria de 15 nenes i un nen. Segons ha explicat l'IMAS, quan s'ha tingut coneixement dels casos "s'ha actuat seguint el protocol" de la institució i "s'ha informat en tot moment les forces i cossos de seguretat de l'Estat".

De moment, dos dels menors ja han estat traslladats a centres d'acollida de la Península.

 

 

La menor que va denunciar que havia sigut víctima d'una violació en grup la nit de Nadal també podria ser traslladada fora de les Balears. És una "mesura extrema" per protegir la víctima "al màxim possible" que s'està estudiant. S'aplica quan cal "protegir una víctima, treure-la d'un entorn que pot ser molt hostil".

La denúncia de la noia va portar a la detenció d'un jove de 19 anys i set menors d'entre 14 i 17 anys.

És a partir dels interrogatoris a aquests detinguts que s'han detectat indicis de l'existència d'una xarxa de prostitució de menors tutelats.
.

 

 

Javier de Juan, president de l'IMAS, ha avançat, en una entrevista al programa "Els demantins" d'IB3, que es constituirà una comissió de coordinació amb les forces de seguretat per compartir informació i poder atacar millor aquesta "xacra social".

Actualment, l'IMAS té la tutela de 359 menors, en 30 centres públics o concertats. Més de dos terços, fins a 278, són adolescents.

ARXIVAT A:
Agressió sexualMenors
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut