La vacuna d'Hipra és "efectiva" contra l'òmicron i estarà disponible d'aquí mig any

La ministra de Ciència i Innovació visita la seu de la multinacional d'Amer i assegura que serà el millor vaccí per la conservació i perquè no s'ha de preparar abans d'administrar-lo

Laura GalánActualitzat

La vacuna d'Hipra, desenvolupada per la multinacional farmacèutica d'Amer, a la Selva, està basada en una recombinació de proteïnes que li permeten adaptar-se a les variants que van sorgint. Les proves fetes fins ara mostren que ja és efectiva també contra la variant òmicron.

Ho ha confirmat la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, en la visita que a fet a Hipra: "Presenta molt bons resultats i molt bona resistència". Tot i que ha admès que es tracta de resultats preliminars.

L'empresa està pendent de rebre l'autorització de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) per passar a la fase III de l'assaig clínic aquest mes de gener.

En aquesta fase es faran proves a 3.000 voluntaris en 15 hospitals espanyols i també de Portugal i Itàlia.
 

Es preveu que aquesta nova vacuna contra la covid pugui estar disponible a la primavera. Aquest 2022 es podrien produir 600 milions de dosis, i el 2023, el doble.

La ministra assegura que és una "molt bona vacuna", que serà "la millor" del mercat per la seva conservació. Només necessita una refrigeració d'entre dos i vuit graus i no pas congelació. A més, per administrar-la, no cal cap mena de preparació prèvia.

Morant ha explicat que es preveu que la vacuna d'Hipra s'apliqui com a reforç de les altres. Ha dit que podria funcionar com les de la grip, que s'adapten a les mutacions del virus.

 

ARXIVAT A:
SalutVacunesCovid-19
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut