La sardana fa un 5.000: quatre lleidatans en ballen una en un cim del Kurdistan turc

Són membres de grup sardanista Montserrat, que han celebrat d'aquesta manera el cinquantè aniversari de l'entitat

Actualitzat

Quatre integrants del Grup Sardanista Montserrat, de Lleida, han volgut celebrar d'una forma molt especial el cinquantè aniversari d'aquesta entitat. I per fer-ho, se n'han anat al cim del mont Ararat, situat al Kurdistan turc.

Allà, a 5.137 metres d'alçada, calçats amb grampons per evitar relliscades i caigudes i no amb les habituals espardenyes, han ballat una sardana que s'ha convertit molt probablement en la sardana ballada a més alçada, i també la primera ballada amb grampons.


Sardanes i muntanya

La ballada culmina la llista de celebracions d'aniversaris de l'entitat lligades a l'alpinisme. Per celebrar els vint-i-cinc anys van organitzar una pujada massiva a la Pica d'Estats. Amb motiu del 30 aniversari, van pujar a 30 cims de 3.000 metres dels Pirineus. La celebració triada per commemorar els 40 anys de la seva fundació va ser l'ascensió a 4 muntanyes de 4.000 metres.

Aquest any tornava a tocar, i els sardanistes tenien clar que havia arribat l'hora de fer un cim de 5.000 metres, d'acord amb la progressió de les anteriors celebracions. El mont Ararat ha estat l'escollit perquè és una ascensió tècnicament senzilla, i per una qüestió de proximitat respecte a altres cims de les mateixes característiques.

El Grup Sardanista Montserrat va ser fundat l'any 1973, tot i que els seus inicis es remunten a dos anys abans. A finals de maig, abans d'emprendre el viatge, dos dels expedicionaris van passar pel "Tot es mou" de TV3 per explicar-nos el projecte del mont Ararat. Una entrevista que podeu recuperar aquí mateix:

ARXIVAT A:
Patrimoni
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut