Marta Carnicé

La PSP Go: tot l'entreteniment a la butxaca, però per 249,99 euros

Quatre anys després del seu llançament, Sony Computer Entertainment ha presentat a Barcelona l'última versió de la consola portàtil PSP go i el 3cat24 ha volgut conèixer de primera mà les seves utilitats. L'aparell surt a la venda aquest 1 d'octubre amb un format més portable i manejable, que prescindeix del lector de discos UMD en pro de la distribució digital, amplia la memòria interna a 16 GB i permet guardar música, pel·lícules i imatges i videojocs en un dispositiu de la mida d'un mòbil. Tanmateix, redueix la mida de la pantalla i el preu de llançament és de 249,99 euros, massa elevat en el context de crisi actual.

Actualitzat
Per als "tecnològics" que vulguin entreteniment portàtil a la carta, en un model reduït, de qualitat i n'estiguin farts de transportar discs amunt i avall, la seva consola és, sens dubte, la PSP Go. La nova consola portàtil de Sony neix amb la voluntat de proporcionar entreteniment en qualsevol moment i lloc, i per això substitueix el lector de discos en format UMD per 16 GB de memòria flaix, prou capacitat per emmagatzemar tot tipus de continguts digitals. Nosaltres ho hem volgut comprovar i hem anat a la presentació que la companyia ha fet a Barcelona.

Amb un disseny més funcional i sofisticat, i també podríem dir més femení, la PSP Go és més manejable i portable, una substancial millora respecte a la seva predecessora. Més portable perquè és un 15% més lleugera, molt més prima. A més, redueix un 43% la mida per poder agafar-la perfectament amb una mà i te la pots posar dins de la butxaca. I és que ocupa gairebé el mateix que un iPhone. Més manejable, perquè té una pantalla que llisca fàcilment per descobrir els botons i els "joysticks" amb què pots utilitzar l'aparell; també depèn de l'habilitat que cadascú tingui, però això ja és una altra qüestió. El que està clar és que per a algú que fa anys que no jugava regularment a una consola és molt fàcil d'agafar i de fer anar, tot i el minúscul "joystick" que incorpora.

La reducció de l'aparell, però, també s'ha aplicat a la pantalla, que passa de 4,3 a 3,8 polzades. Tot i això, la diferència tampoc és tan pronunciada i es veu amb una qualitat d'imatge extraordinària. De fet, manté la qualitat gràfica que la PSP 3000, encara que sembli que millora per la seva reducció.

La PSP Go, de fet, es podria qualificar d'aparell d'oci. A banda dels videojocs, hi ha música, pel·lícules i imatges i pots connectar-te a qualsevol pàgina d'internet o fer trucades a través de l'Skype, malauradament sense videoconferència. També es poden llogar o comprar pel·lícules i llegir còmics a través del Digital Reader, així com veure videoclips i descarregar i emmagatzemar la música a través de la SensMe Channels, una espècie de l'iTunes d'Apple. A tot s'hi pot accedir amb uns menús molt senzills i intuïtius.

Com descarregar els continguts

Per descarregar els continguts, que també es podrà veure en qualsevol aparell de televisió, t'has de connectar al web de PlaySation Network. Ho pots fer a través de la Wi-Fi, de la PlayStation 3 o des del mateix ordinador personal amb un cable USB. Amb aquesta última opció, la consola surt al mercat amb el MediaGo, una senzilla aplicació de programari imprescindible per accedir a la PlayStation Store i que permet gestionar els continguts il·limitats de la PSP des del PC. A través de la consola, has d'escriure en un simulador de mòbil l'adreça que vols visitar, per exemple el 3cat24, i ja hi som.

Tot i que els menús estan prou bé i coneguts -s'assemblen als de la tecnologia d'Apple- la consola milloraria si els menús incorporessin el mecanisme tàctil, ja que facilitarien la navegació. Això sí, estaria en concordança amb els mòbils actuals i no només per qüestions estètiques.

Un dels principals problemes de la PSP go és el preu: 249,99 euros. Tot i que des de Sony el titllen de justificable per les millores que incorpora, és massa elevat. A més, s'han oblidat de fer el canvi del dòlar. I és que als Estats Units també es ven per 249,99 dòlars. Sempre hi ha l'esperança que l'abaixin d'aquí a un temps o quan s'acosti un altre llançament.

Per als més impacients, però, la PSP Go ve amb sorpresa: qui la compri abans del 10 d'octubre es podrà descarregar gratuïtament "Gran Turismo", el simulador de conducció que fa el seu debut en la versió portàtil, un dels videojocs que ja es podran descarregar de la xarxa. Ara ja es pot fer amb el 80% del catàleg de la companyia i es venen als mateixos preus que la PSP 3000.

Sony ha llançat també les PSN Cards, pensades per a tots aquells que no vulguin utilitzar la targeta de crèdit per fer les seves compres de continguts. Es podran adquirir per 20 i 50 euros. Coincidint amb la presentació, Sony ha anunciat que Movistar dóna suport al llançament. Després d'arribar a un acord, Telefónica oferirà als compradors una connexió d'internet mòbil a través del "router" Wi-Fi + 3G contractant una de les tarifes planes.
Anar al contingut