Barcelona

La Policia Nacional acusa els Mossos d'Esquadra de voler malmetre la seva imatge

La Confederació Espanyola de la Policia (CEP) ha retret als Mossos d'Esquadra la detenció poc respectuosa del comissari Luis Gómez, per la seva presumpta implicació en el cas de suborns policials dels prostíbuls Saratoga i Riviera de Castelldefels. Aquest cos remarca que l'arrest es va fer a casa del policia, "al davant de la seva família" i després que ell mateix va manifestar "la voluntat de comparèixer davant el jutjat". Consideren que aquesta manera de procedir és una maniobra per perjudicar el cos de la Policia Nacional i estendre una cortina de fum davant les crítiques per la "violenta càrrega policial" contra els estudiants universitaris.

Actualitzat
Els Mossos d'Esquadra van detenir Luís Gómez, coordinador de les comissaries locals de la Policia Nacional a Catalunya, al seu domicili, per ordre de la titular d'instrucció número 33 de Barcelona. Aquest dimarts n'ha ordenat l'ingrés a la presó, defugible amb fiança de 5.000 euros per la presumpta implicació en el "cas Saratoga".

En un comunicat, la CEP assegura que l'única intenció del cos autonòmic és "perjudicar la imatge del Cos de la Policia Nacional a Catalunya" per desviar l'atenció, després de la polèmica que es va desfermar a causa de la càrrega policial contra estudiants universitaris i que va acabar amb un nen i diversos periodistes ferits. La CEP recorda que a les crítiques dels estaments polítics, socials i periodístics" per aquesta qüestió, cal afegir-hi "l'augment espectacular de les queixes ciutadanes que s'ha registrat en els últims dos anys, pels tractes dels agents autonòmics als detinguts".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut