Pla mig de membres de la PAH, entre ells la seva portaveu, Lucía Delgado, fent cua per entregar els documents a l'Ajuntament de Barcelona, el 3…
Pla mig de membres de la PAH, entre ells la seva portaveu, Lucía Delgado, fent cua per entregar els documents a l'Ajuntament de Barcelona, el 3 d'abril del 2019. (Horitzontal)

La PAH reclama a Colau que sancioni els bancs o fons voltor que es neguen a oferir un lloguer social a famílies desnonades

ACN Barcelona.-La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) reclama a l'Ajuntament de Barcelona que faci complir la Llei 24\/2015 i que sancioni els grans tenidors que no ofereixin un lloguer social a les persones desnonades, afectades per impagaments, execucions hipotecàries o que estan ocupant un pis. Ho ha explicat aquest dimecres la portaveu de la plataforma, Lucía Delgado, abans d'entregar a l'Ajuntament un seguit de casos en què asseguren que s'està incomplint "de manera flagrant" la llei. Delgado ha exigit a l'alcaldessa, Ada Colau, que sancioni amb 90.000 euros els grans tenidors que no ofereixen un lloguer social a les famílies. "Esperem que l'alcaldessa agafi aquest compromís i els sancioni aquesta setmana o la següent perquè no entendríem que es demorés més", ha apuntat la portaveu de la PAH.

Delgado ha explicat que, entre els casos que denuncien, hi ha dos que representen un "incompliment flagrant" de la Llei 24\/2015. Segons ha explicat, en aquests casos és CaixaBank qui es nega a donar un lloguer social a les famílies. És per aquest motiu que ha reclamat a l'alcaldessa que multi l'entitat amb 90.000 euros per incomplir la llei. Un d'ells és el cas de la Míriam Messeguer, que en un moment de la seva vida no podia pagar l'import de la hipoteca i va delegar les gestions per afrontar aquesta situació a un advocat que, segons ha dit, "no es presentava ni a les vistes". Han aconseguit parar dos desnonaments i denuncia que l'entitat ha desistit de portar a terme l'execució hipotecària perquè no es pugui acollir a la Llei 24\/2015. "Ara soc una ocupa a casa meva", ha dit Messeguer, que viu amb les seves filles la "incertesa de no saber què passarà". Demanen reallotjar les famílies que ocupen pisosLa portaveu de la PAH també ha denunciat que les administracions no estiguin reallotjant les famílies desnonades i les ha instat a "donar una resposta a les meses d'emergència". Delgado ha denunciat, juntament amb l'Angy, que està ocupant actualment un pis al carrer Aragó 477 a Barcelona, que les administracions no reallotgin les famílies que pateixen un desnonament. L'Angy, que viu en un pis ocupat amb la seva filla de 15 anys, ha explicat que els fons voltor que gestiona l'edifici, on hi ha cinc famílies més ocupant un pis, els fa "la vida impossible" i ha reclamat un lloguer social perquè hi volen estar "de manera legal". Després que el fons voltor Norvet Property aturés la negociació amb l'Ajuntament, Delgado ha denunciat que Norvet Property fa "pràctiques mafioses" per intentar fer fora les persones que ocupen un pis a aquest edifici del carrer Aragó. "Pateixen un assetjament continu, venen a altes hores de la nit a obrir pisos, fan saltar les alarmes a la matinada i truquen a les portes dels pisos", ha denunciat.Des de la PAH, han recordat que cada dia hi ha 11 desnonaments a Barcelona i que la llista d'espera per accedir a un habitatge es de més de 450 persones, que ascendeixen a més de 2.000 a Catalunya. Llencen la campanya 'Viure no és delicte'La PAH també ha llençat aquest dimecres la campanya 'Viure no és delicte' amb la qual volen combatre la "criminalització" que consideren que s'està fent contra les persones que ocupen pisos "per necessitat". "És important que es visibilitzin les ocupacions perquè hi ha partits que volen criminalitzar les famílies que no tenen una altra alternativa", ha dit la portaveu de la plataforma, que ha exigit "solucions" a les diferents administracions.

Anar al contingut