L'Abdullah Mohammad i la seva filla Salwa (@alganmehmett)

La nena i el pare que jugaven a riure's de les bombes a Síria sobreviuen ara al terratrèmol

L'Abdullah i la seva filla Salwa van haver de fugir de la guerra fa tres anys i es van refugiar al sud de Turquia, on ara han perdut casa seva pel sisme

RedaccióActualitzat

El pare i la filla sirians que es van fer virals ara fa tres anys amb un vídeo on jugaven a riure cada cop que sentien caure una bomba perquè ella no passés por, ara han passat per una altra experiència traumàtica. Han sobreviscut als terratrèmols de Turquia i Síria, però s'han tornat a quedar sense casa.

Abdullah Mohammad i la seva filla Salwa van haver d'abandonar casa seva, a la ciutat siriana de Saraqib, propera a Alep, l'any 2020. La guerra havia arribat fins a la zona on vivien.

Un edifici destruït a la ciutat d'Alep, a Síria (Firas Makdesi/Reuters)

La situació, llavors, va esdevenir insostenible i van acabar refugiant-se al sud de Turquia. Així n'ha informat la cadena Al Jazeera + a les seves xarxes socials:


Terratrèmol destructor

Ara, els forts terratrèmols que han afectat Turquia i Síria han destruït la casa on havien anat a parar l'Abdullah, la Salwa i la resta de la família, desplaçant-los altre cop. Així ho ha explicat el mateix Abdullah:

"Vam anar a dormir com qualsevol altre dia, però ens vam despertar amb una forta sacsejada. La meva feina és mantenir la família tranquil·la i dir-los que tot passarà aviat. Aquesta vegada, però, no va ser així".

L'Abdullah explica que, quan va començar a tremolar tot, va intentar agafar la seva filla petita de terra, però que, amb els forts moviments, li va costar Déu i ajuda. Un cop la va aconseguir recollir, van començar una carrera contra rellotge.

Una casa, després del fort terratrèmol, a la província turca de Hatay (Eloisa Lopezh/Reuters)

Finalment, van aconseguir escapar-se, per ben poc, abans que un segon tremolor destruís totalment l'edifici on eren.

"Tot i haver viscut nou anys de guerra a Síria, mai havia experimentat res com això, mai m'havia sentit tan impotent. Vaig veure un home atrapat, cridant i demanant ajuda i no vaig poder fer res per ell."


L'Abdullah reconeix que la tàctica de les rialles per protegir la seva filla d'aquestes vivències traumàtiques aquest cop no li ha funcionat. I és que plou sobre mullat. Per a molts refugiats sirians, com ells, aquesta no era la primera vegada que perdien la casa. Alguns han estat desplaçats fins a 20 vegades en els últims anys.

Es calcula que els terratrèmols de Síria i Turquia, on han mort més de 50.000 persones, han afectat uns 7 milions d'infants i han deixat més d'un milió i mig de persones sense casa.

 

ARXIVAT A:
SíriaTurquia
Anar al contingut