Rialles contra bombes: el joc d'un pare sirià perquè la filla de 4 anys no passi por
L'Abdullah Mohammad i la seva filla Salwa (Font:@alganmehmett)

Rialles contra bombes: el joc d'un pare sirià perquè la filla de 4 anys no passi por

L'ONU considera la guerra de Síria com "la pitjor història de terror humanitari del segle XXI"

RedaccióActualitzat

L'Abdullah Mohammad s'ha inventat un joc perquè la seva filla Salwa, de només 4 anys, no passi por enmig dels bombardejos a Síria. Mirant d'esbrinar si es tracta d'un avió o una bomba, ha convertit en rialles el terror de la guerra.

 

Ho ha compartit a través de la xarxa el periodista Mehmet Algan.

Els atacs aeris els van fer fugir de la seva ciutat natal, Saraqib. Ara viuen a Sarmada, a la frontera entre Síria i Turquia, estan refugiats a casa d'un amic. Són uns dels 900.000 desplaçats interns del país, la gran majoria són dones i nens.

L'Abdullah Mohammad, en una entrevista a L'Independent de Turquia, explica com va convèncer la Salwa que era un joc:

"Vaig buscar solucions per fer d'aquests bombardejos una font de felicitat, no de por, per a la nena. Els jocs amb pistoles de joguina em venien al cap, de les vacances. I li vaig explicar que aquells sorolls de les bombes provenien d'uns canons de joguina. Li vaig ensenyar que no feien por i que eren per riure. Es pensa que els sorolls de les bombes són d'armes de joguina"

 

Assegura que molts nens pateixen problemes psicològics i símptomes d'estrès a causa dels atacs aeris. Ell i la seva família viuen amb l'esperança de tornar a la normalitat i poder oferir una bona educació a la seva filla ben aviat.

"Volem viure una vida sense por"

 

 

Una horrible crisi humanitària

L'ONU ha alertat d'aquesta horrible crisi humanitària. Mark Lowcock, responsable de la coordinació d'assumptes humanitaris de l'ONU, ha qualificat aquesta guerra com "la pitjor història de terror humanitari del segle XXI".

 

Es calcula que hi ha més de 900.000 desplaçats interns a Síria que fugen dels bombardejos.

"Estan traumatitzats i han de dormir a l'aire lliure amb temperatures gèlides perquè els campaments estan plens. Les mares cremen plàstic per mantenir calents els nens. Els nadons i els nens petits es moren per culpa del fred"

 

Segons l'ONU, la violència al nord-oest de Síria és indiscriminada. Diuen que han rebut informes d'atacs als assentaments amb persones desplaçades. Consideren que l'única opció és un alto el foc.

Nens en un camp de desplaçats a Síria (Khalil Ashawi/Reiters)

Save the Children i UNICEF han advertit que les baixes temperatures al nord-oest de Síria i l'ofensiva en curs en l'últim bastió rebel del país han provocat la mort d'una trentena de nens dels més de 500.000 que s'han vist desplaçats per la violència a la regió.  

 

Al-Assad diu que la guerra continua

El president de Síria, Bashar Al-Assad, afirma que la guerra continua a la província d'Idlib i a l'oest d'Alep, darrers bastions opositors.

"Entenem perfectament que l'alliberament d'Alep no serà la fi de la guerra, ni la fi del terrorisme, ni la rendició dels enemics, però sens dubte doblegarà l'enemic i serà un primer pas cap a la seva derrota completa"

Soldats sirians entrant a Alep (Sana Sana/Reuters)

Després de blindar el perímetre d'Alep, asseguren que estan preparats per als combats que vindran.

ARXIVAT A:
Síria
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut