La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana al saló Barcelona New Economy Week (EFE/Alejandro García)

La ministra de Transports anuncia una inversió de prop de 3.000 milions a Catalunya

Serà la comunitat que rebrà més diners per inversions en els pressupostos generals del 2022, segons Raquel Sánchez

Els pressupostos del Ministeri de Transports inclouen per a l'any que ve gairebé 3.000 milions en inversions a Catalunya, segons ha avançat la ministra Raquel Sánchez, que ha destacat que és "la comunitat que més dotació rep de tot l'estat espanyol".

"Volem que Barcelona recuperi tot el seu múscul industrial, la seva capacitat i la seva força empresarial", ha dit la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, que ha assenyalat que el govern espanyol està "compromès" amb el desenvolupament de Catalunya en general i de Barcelona en particular.

Raquel Sánchez ha fet l'anunci durant la clausura del saló Barcelona New Economy Week, organitzat pel Consorci de la Zona Franca, davant del secretari d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Albert Castellanos; del primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, i del delegat de l'Estat en el Consorci de la Zona Franca, Pere Navarro.

La ministra ha lamentat no haver aconseguit el consens polític per ampliar l'aeroport de Barcelona i ha insistit que el govern espanyol manté la intenció de convertir-lo en un hub internacional, sempre "subjecte als requeriments mediambientals".

"Desenvolupament policèntric"

Segons Sánchez, els pressupostos acordats pel Consell de Ministres aspiren a un desenvolupament econòmic policèntric, i per això cal "territorializar els centres de decisió i els organismes de l'administració de l'Estat".

"Són uns pressupostos que van orientats a generar oportunitats per a una recuperació econòmica justa", ha dit la ministra.

Sobre Barcelona, creu que s'ha de mantenir com un pol industrial i d'innovació "sense ser una illa", és a dir, en col·laboració amb altres comunitats i ciutats espanyoles.

ARXIVAT A:
Pressupostos Generals de l'Estat
Anar al contingut