El poblat de Trepucó, a Maó

La Menorca Talaiòtica, patrimoni mundial de la Unesco

Amb el reconeixement dels jaciments de l'illa, que és reserva de la biosfera, ja són 50 els béns espanyols que reben aquesta distinció

Menorca ho ha aconseguit: la Unesco ha declarat patrimoni de la humanitat els jaciments prehistòrics de la Menorca Talaiòtica (1600 aC - 123 aC).

L'illa té una de les majors densitats de jaciments del món, amb gairebé 1.600 mostres en els 700 quilòmetres insulars. No tots els jaciments es van poder presentar a la candidatura, perquè alguns no són accessibles, però s'hi ha presentat una mostra de 25, des de la Naveta des Tudons fins al poblat talaiòtic de Torre d'en Galmés, els que millor representen la cultura talaiòtica i la prehistòria i protohistòria de l'illa.

Naveta funerèria des Tudons, Menorca (Wikipedia Commons)
Poblat de Torre d'en Galmés(Wikimedia Commons/Vickyparis)

Segons la Unesco, aporten un testimoni excepcional del pas de l'home per les illes fa uns 4.000 anys.

La decisió s'ha pres a Riad, a l'assemblea anual del comitè, format per 21 membres. Des d'allà, la presidenta balear, Marga Prohens, ha qualificat el dia d'"històric" i s'ha compromès a "gestionar el patrimoni, a explicar-lo i a protegir-lo perquè arribi a les noves generacions".

A les xarxes, ho ha celebrat amb un "Ho tenim!":

 

Amb la inclusió de la Menorca Talaiòtica, que s'hi presentava per segona vegada --el 2017 els van rebutjar--, Espanya arriba a la xifra de 50 béns declarats patrimoni mundial de la Unesco.

ARXIVAT A:
Illes BalearsPatrimoni
Anar al contingut