Una protesta del sector de l'hostaleria i l'oci nocturn davant de les Corts valencianes ( EFE/Biel Aliño)

La justícia avala el toc de queda als municipis amb més incidència del País Valencià

El Tribunal Superior de Justícia valencià també autoritza tornar a limitar les reunions socials, que hauran de ser de 10 persones com a màxim a tota la comunitat

Actualitzat

Llum verda a reinstaurar el toc de queda a les zones del País Valencià amb més incidència de Covid. El Tribunal Superior de Justícia valencià ho ha autoritzat entre la una de la matinada i les sis del matí en 32 localitats de més de 5.000 habitants on el risc epidemiològic és més elevat.

L'alt tribunal també autoritza que es torni a limitar el nombre de persones que es poden trobar, que serà de deu a tot el País Valencià. La decisió de la secció quarta de la sala contenciosa administrativa del TSJ valencià inclou un vot particular discrepant i es pot recórrer.

Segons el tribunal, són mesures necessàries i adequades per frenar la transmissió de Covid perquè tenen a veure amb les relacions socials i l'oci nocturn no reglat, que són les principals causes de contagis.

El tribunal també argumenta que les restriccions són "equilibrades" perquè tenen "més beneficis per a l'interès general que no pas perjudicis sobre altres béns o valors en conflicte".

El govern valencià va anunciar divendres que demanaria permís als tribunals per endurir les mesures perquè "no tenir una actitud contundent ara ens podria arruïnar els pròxims mesos, per això no fer-ho seria irresponsable", va assegurar Ximo Puig.

Puig va anunciar altres mesures que no requereixen l'aval judicial, com reduir l'aforament dels espectacles massius, de 4.000 a 3.000 persones a l'exterior i de 3.000 a 2.000 a l'interior.

A Catalunya, on la situació epidemiològica també és preocupant, el govern també ha anunciat noves restriccions per fer-hi front, entre les quals el màxim de deu persones en les trobades socials, una mesura que, com al País Valencià, haurà de validar el TSJC.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19País Valencià
Anar al contingut