Chiellini ha estat un dels responsables de deixar Espanya fora de l'Eurocopa (EFE)

La Itàlia més contundent escombra Espanya i deixa la "roja" fora de l'Eurocopa (2-0)

Els homes de Vicente del Bosque s'han vist sorpresos per una Itàlia molt ofensiva i només les intervencions de De Gea han impedit el desastre

Oriol LlachActualitzat

La pluja ha inundat l'Estadi de França just començar el vital partit de vuitens de final de l'Eurocopa entre Itàlia i Espanya. Un xoc de trens entre dues de les seleccions més fortes del campionat.

Els italians han sortit molt endollats i, només començar, han deixat molt clar que el tòpic del joc defensiu s'ha quedat al vestidor. Amb deu minuts David de Gea ha refusat dues pilotes enverinades que anaven directes cap al fons de la xarxa.

El sorprenent i eficaç joc en atac dels italians ha agafat amb el peu canviat els homes de Vicente Del Bosque que han estat molt incòmodes. La "roja" s'ha replantejat el partit: replegament de files i pas enrere per frenar les envestides dels homes d'Antonio Conte.

L'habitualment tranquil seleccionador espanyol també ha trencat amb el tòpic i ha protagonitzat una imatge inèdita quan es desesperava a la banda i escridassava els seus homes per intentar fer-los reaccionar.

La jugada més perillosa d'Espanya no ha arribat fins al minut vint i ha quedat amb un xut des de fora l'àrea de Cesc Fàbregas que ràpidament ha refusat la compacta defensa italiana. Els guants de Gianluiggi Buffon no s'han embrutat fins a la mitja hora de joc amb un xut innocent del blaugrana Andrés Iniesta.

I finalment ha arribat el gol, Chiellini ha tret petroli aprofitant un refús de De Gea en una falta llençada per Pellè que ha perforat la barrera espanyola.

Els italians, molt superiors físicament, no han afluixat el ritme de joc, mentre la "roja" es desesperava entre nervis i un joc pobre que ha derivat en faltes i targetes. Els de Conte, just abans del descans, encara han obligat a David de Gea a fer una de les seves grans aturades per evitar el segon.

A la represa, Espanya ha sortit una mica més concentrada i ha donat problemes als italians per primer cop en tot el partit. Però en una jugada d'Eder a la contra, en solitari, De Gea ha tornat a salvar els mobles amb una altra intervenció de molt mèrit i tots els fantasmes de la primera part han tornat. De nou nervis a la "roja" i el partit s'ha anat endurint, joc travat, protestes a l'àrbitre i els italians que també han respost al joc agressiu dels espanyols amb la mateixa moneda.

El rellotge avançava però els homes de Del Bosque no es donaven per vençuts, ho han intentat una vegada i una altra i, quan han tingut l'ocasió d'albirar la porteria de Buffon, s'han estavellat contra el mur defensiu d'Itàlia, de nou pilotes perdudes i totes les vies per internar-se a l'àrea rival bloquejades.

Finalment, al minut 75, Buffon ha aturat el xut més perillós de la selecció espanyola en tot l'enfrontament, una canonada d'Andrés Iniesta des de fora de l'àrea, marca de la casa, que ha obligat el porter italià a treure una mà molt oportuna.

Aritz Aduriz s'ha lesionat i l'ha substituït l'exblaugrana Pedro Rodríguez, nou minuts per davant per intentar el miracle d'igualar el marcador davant d'una Itàlia hermèticament tancada al darrere però que no ha desaprofitat alguna pilota perduda per fer saltar les alarmes a l'àrea de De Gea.

Al minut 89, Gerard Piqué ha tingut el gol als seus peus en rematar una pilota al primer toc, sol, davant del porter italià, però Buffon ha evitat l'empat. Un minut després, Pellè ha acabat amb tota les esperances de la "roja" amb un gol letal, xutant a boca de canó davant de De Gea després d'una errada defensiva, 2 a 0 al marcador i Espanya que fa les maletes als vuitens de final i es queda sense la seva tercera Eurocopa consecutiva.