El Masnou

La Generalitat vol màxima contundència per l'assalt a un centre de menors del Masnou

El conseller d'Afers Socials ha anunciat que es personaran contra els autors per odi i discriminació per motius racistes i altres delictes

RedaccióActualitzat

La Generalitat assegura que actuarà amb la màxima contundència i que es personarà contra els autors de l'assalt a un centre de menors tutelats del Masnou.

Ho ha dit aquest divendres el conseller d'Afers Socials, Chakir el Homrani, que ha qualificat de molt greus els aldarulls i els ha atribuït a "grupuscles d'extrema dreta".

Segons el Homrani, el grup estava organitzat i s'ha traspassat una línia perillosa.

"Una gravetat molt i molt gran. Una passa més enllà del que havia passat en altres àmbits, perquè la sensació -i això s'acabarà de veure en la investigació- és que estaven més organitzats i que els grupuscles d'extrema dreta han actuat, i han actuat en un espai de protecció social."

El conseller ha avançat que ja han activat els serveis jurídics per denunciar els fets

"Ens personarem més enllà dels presumptes delicte d'odi i discriminació amb motius racistes i xenòfobs, també per un presumpte delicte de lesions, d'amenaces i coaccions, de violació del domicili i d'entrada en un establiment obert al públic, de desordre públic i d'emissió de missatges que inciten a la comissió de desordres públics."

 

 

També l'Ajuntament del Masnou es personarà en el cas perquè assegura que aquesta agressió no pot quedar impune.

L'alcalde, Jaume Oliveras, s'ha reunit d'urgència amb el conseller d'Afers Socials per analitzar els fets. Oliveras ha demanat que no s'estigmatitzi ningú i que no es banalitzi l'actuació dels grups d'extrema dreta que es manifesten contra els menors tutelats per la Generalitat.

"Si volem que aquestes coses no tornin a passar, s'ha de ser implacable en les respostes a aquests moviments, que ens han de preocupar, que ahir van protagonitzar persones amb una certa vinculació a organitzacions d'extrema dreta, i això no es pot banalitzar. S'ha d'actuar amb contundència perquè no torni a passar."

L'alcalde del Masnou ha demanat més recursos a la Generalitat per poder treballar en millors condicions.

Exmenas demanen que no se'ls criminalitzi

Aquest divendres a la tarda, membres de l'Associació d'Exmenas s'han acostat a les portes de l'alberg del Masnou per donar suport als joves tutelats que hi viuen.

Demanen que no es condemni tot el col·lectiu pels actes d'uns quants. Han manifestat el seu temor que els atacs a centres d'acollida s'escampin. 

"És clar que els menas tenen por. L'amenaça no és a l'alberg. L'amenaça és fora, als nostres carrers", ha dit Lamiae Abassi, portaveu de l'associació.

 

ARXIVAT A:
Migracions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut