Quatre ferits i un detingut en l'assalt a un centre de menors tutelats al Masnou

Dissabte passat un jove menor tutelat va ser detingut per un intent de violació al Masnou

RedaccióActualitzat

Quatre ferits lleus en l'assalt dijous al vespre a un alberg del Masnou, al Maresme, on hi ha acollits menors tutelats per la Generalitat. Els incidents van començar a les portes de l'Ajuntament i van acabar al centre on viuen els menors. 

El conflicte arrenca per l'intent de violació, la matinada de dissabte, d'una noia veïna del poble per part d'un d'aquests menors

La Xarxa d'Acollida Popular del Masnou va convocar una concentració davant l'Ajuntament per condemnar l'intent d'agressió, però també per demanar que no es criminalitzi tot aquest col·lectiu. Més tard, un grup de manifestants contraris a la presència dels joves al municipi es va afegir a la protesta i després, part d'aquests concentrats es van dirigir fins a l'alberg on hi ha els menors. Alguns van accedir a les instal·lacions i van atacar diverses persones. 

Hi ha quatre persones ferides lleus, dos menors i dos adults. Alguns menors van patir contusions lleus i crisis d'ansietat.


 

Segons ha explicat l'alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, al programa Els Matins de TV3, ahir al vespre es va detenir una persona per aquests fets, però ja està en llibertat.

 

 

Jaume Oliveras ha anunciat que l'Ajuntament del Masnou estudia presentar una denúncia per un delicte d'odi contra els organitzadors de la concentració que s'oposa a la presència dels menors tutelats al municipi:

"Nosaltres no cedirem al xantatge. Això ho tenim claríssim. Perquè hi hagi una minoria de veïns que demanin això, l'Ajuntament no se'n farà ressó. Això ho vull deixar molt clar."

"Nosaltres el que demanem és millorar les condicions del centre i tot el que fa referència a millorar la integració d'aquests menors al municipi."

L'alcalde del Masnou s'ha reunit aquest matí amb la directora de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, per avaluar la situació. 

La DGAIA ha assegurat que no pensa traslladar els menors a cap altre indret.

 

 

"Atac organitzat"

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha emès un comunicat condemnant els fets. Parla d'"atac violent" per part d'un "grup organitzat".

La Generalitat demana a la justícia que actuiï "amb la màxima contundència davant d'aquest tipus d'actituds de tanta gravetat i que no s'han de tornar a repetir".

ElDdepartament ha explicat que el del Masnou és un centre d'emergència, amb 50 places per a menors sota protecció de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA). Va obrir el setembre del 2018.

En els darrers mesos, s'han viscut intents d'assalt i situacions de tensió en tres centres de menors tutelats de la Generalitat, a Canet de Mar, Castelldefels i ara al Masnou. També es va convocar una protesta a Rubí contra el projecte de construcció d'un centre de la DGAIA:

 

Intent de violació al Masnou

El conflicte arrenca per l'intent de violació, la matinada de dissabte, d'una noia veïna del poble. Hi ha un menor tutelat detingut per aquests fets.

Els mateixos companys del jove li van recriminar l'actitud i se'l van emportar abans que cometés l'agressió.

La Fiscalia de Menors va imposar com a mesura cautelar tres mesos d'ingrés en règim tancat al presumpte autor dels fets.

ARXIVAT A:
MenorsMigracions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut