L'estrella Michelin 2022, brodada a la jaqueta d'un xef
La gala de la Guia Michelin es tornarà a fer a Barcelona (Europa Press/Jorge Gil)
Barcelona

La gala de la Guia Michelin torna a Barcelona, la ciutat amb més estrelles de l'Estat

La cerimònia durant la qual s'anuncien les novetats de l'any següent es farà el 28 de novembre

Actualitzat

Barcelona serà la seu de la pròxima gala anual de la Guia Michelin. És un dels grans esdeveniments del món de la restauració, en què es dona a conèixer quins establiments aconsegueixen tenir una, dues o tres estrelles de la guia vermella, però també si en perden.

La primera i última vegada que la gala es va fer a Barcelona va ser el novembre del 2011.

La pròxima cita és el 28 de novembre, a l'Auditori Fòrum CCIB, on s'anunciarà la Guia Michelin Espanya 2024.

Per primera vegada, els restaurants d'Espanya i Portugal s'anunciaran en dos actes diferents. Els de Portugal es faran públics el primer trimestre del 2024, en una ciutat encara per confirmar.


Els germans Torres, Casagrande i Cruz dirigiran el sopar de gala

Després de la cerimònia tindrà lloc el sopar de gala, al qual assistiran 700 convidats.

Els germans Sergio i Javier Torres, Paolo Casagrande i Jordi Cruz coordinaran el menú del sopar, que prepararan una selecció de xefs escollits pels mateixos inspectors de la guia.

L'esdeveniment l'han anunciat aquest dimarts els responsables de la Guia Michelin, juntament amb el president de Turisme de Barcelona, Eduard Torres, i el regidor de Turisme i Indústries Creatives de l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Marcé.

Els germans Torres i Paolo Casagrande coordinaran el menú juntament amb Jordi Cruz
Els germans Torres i Paolo Casagrande coordinaran el menú juntament amb Jordi Cruz (EFE/Toni Albir)

El xef Paolo Casagrande (Lasarte) s'ha mostrat "molt feliç" perquè la gala es faci en "una gran ciutat que vaig escollir i m'ha atrapat, m'ho ha donat tot i m'ha fet somiar". El cuiner italià creu que la gala servirà per "mostrar la potència i creativitat que hi ha a Barcelona".

Sergio Torres, per la seva banda, confia que la gala sigui "el començament de molts nous esdeveniments gastronòmics a la ciutat".

Des de Turisme de Barcelona s'ha destacat que la gala anual de Michelin representa una excel·lent ocasió per al posicionament de la ciutat com a destí gastronòmic de primer nivell.

I el director de Màrqueting i Vendes de la Guia Michelin, Miguel Pereda, ha explicat que "Barcelona ha estat escollida perquè la seva candidatura compleix amb escreix amb els criteris per acollir aquest esdeveniment", per la seva personalitat i oferta gastronòmica. Pereda ha recordat que és la ciutat de l'Estat amb més estrelles Michelin.

Barcelona, la ciutat amb més estrelles Michelin de l'Estat

La capital catalana té tres restaurants amb tres estrelles: Cocina Hermanos Torres, dels bessons Sergio i Javier, novetat de l'última edició; Àbac, de Jordi Cruz; i Lasarte, de Paolo Casagrande i Martín Berasategui. 

Compta, a més, amb 5 locals de 2 estrelles i 16 més que en tenen una. En total, són 35 estrelles que es reparteixen 24 restaurants. I a això cal sumar-hi les altres distincions de la guia, com els locals Bib Gourmand. 

L'anunci de la pròxima gala de la Guia Michelin s'ha fet a les Drassanes Reials
L'anunci de la pròxima gala de la Guia Michelin s'ha fet a les Drassanes Reials (ACN/Guillem Roset)

En la gala del 2022, en la qual es van anunciar les novetats del 2023, van entrar amb 1 estrella: Aleia (de l'Hotel Casa Fuster), Come, Slow&Low, Mont-bar i Enigma. 

Prèviament a la gran festa, la guia francesa organitza diversos actes al voltant de la gastronomia que juga en aquesta Lliga. 

El novembre del 2022, la gala es va celebrar a Toledo. El lloc on es fa no guarda relació amb la importància de la ciutat, sinó que es decideix en funció de la inversió per aconseguir-ho. 

 

ARXIVAT A:
Gastronomia
Anar al contingut