La Fiscalia recorrerà la sentència absolutòria de Sandro Rosell
Sandro Rosell en el moment de ser posat en llibertat

La Fiscalia recorrerà la sentència absolutòria de Sandro Rosell

La defensa de l'expresident del Barça està estudiant maneres de demanar compensacions: "El relat de la Fiscalia no ha quedat provat"

RedaccióActualitzat

La Fiscalia de l'Audiència Nacional recorrerà la sentència que ha absolt Sandro Rosell i els altres cinc acusats dels delictes de blanqueig de capitals i grup criminal. El ministeri públic manté que les operacions financeres que es van jutjar anaven acompanyades de comissions il·legals que es blanquejaven a Andorra. De fet, busquen una sentència més en la línia de les seves conclusions al final del judici: mantenien les acusacions però amb una rebaixa de la pena d'11 a 6 anys de presó per a l'expresident blaugrana.

L'Audiència Nacional va absoldre dimecres l'expresident del Barça després de considerar que no es poden acreditar les acusacions de blanqueig de capitals contra Rosell i cinc persones més. L'expresident del Barça i el seu soci, Joan Besolí, van estar un any i nou mesos en presó preventiva.

 

 

La defensa de Sandro Rosell demanarà responsabilitats i indemnitzacions quan la sentència sigui ferma.

Andrés Maluenda, advocat de Sandro Rosell, ha dit aquest a "Els matins" de TV3 que aquesta sentència és "molt tancada". Segons l'advocat, la sentència entra en detall en totes les actuacions, i "és molt fàctica, no interpretativa".

La Fiscalia ha explicat un relat i aquest cas no ha quedat provat. La defensa ha explicat un relat alternatiu i aquest és el fet que ha quedat provat. No és que sigui "no culpable" és que és innocent. Això dificultarà molt la viabilitat del recurs.

A més, Maluenda diu que el jutge ha acceptat totes les proves de l'acusació fins i tot les que ells demanaven que es retiressin. Tot i acceptar aquestes proves, han absolt els acusats. Maluenda també critica la jutge Lamela perquè ha acceptat els escrits del fiscal "sense qüestionar-los", tot i que el fiscal és una de les parts processals. Segons Maluenda, la jutge "no ha fiscalitzat el fiscal".

Sònia Nuez, coordinadora de Jutgesses i Jutges per a la Democràcia, ha declarat a "Els matins":

Crec que s'hauria d'obrir un debat de política criminal –perquè recordem que els jutges apliquem les lleis però no les fem- on es puguin conjurar els interessos col·lectius de la societat per obtenir societats segures, respostes a la criminalitat i que es puguin conjugar amb els interessos de les persones investigades i la seva llibertat personal.

ARXIVAT A:
Sandro Rosell
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut